Ohita navigaatio

8.6.2015

Runokohtauksia-antologian julkaisutilaisuus Turussa 11.6.

Tilaisuudessa kuullaan kustantajan puheenvuoro, ja runoilijat esittävät tekstejään antologiasta.

Runokohtauksia-antologian julkaisutilaisuus pidetään Turun pääkirjaston Rotundassa torstaina 11.6. kello 17.00. Runokohtauksia-antologian julkaisee Kustannusliike Robustos.

Runoilijat

Runoilijat ovat Galina Inkeroinen ja Andrei Karpin (venäjä), Chiman Karim ja Allahmoradi Mohammadamin (kurdi), Hashim Matouq ja Sadik Al-Husseini (arabia), Ainhoa González Llano (espanja), Shahla Ezadi (persia), Diana Mistera (italia) ja Abdi Abshir Dhoore (somali).

Suomentajat

Suomentajina ovat toimineet runoilijat Esa Hirvonen, Juha Kulmala, Timo Harju, Terhi Hannula, Tommi Parkko ja Daniil Kozlov. Kulttuuritulkit ovat Marja Liisa Valtanen, Lora Karim, Ali Rabiee, Irinja Karpina ja Alas Ali. Työryhmän koordinaattori on Marja Mäenpää.

Antologia

Antologian kannen on suunnitellut Laura Halonen. Esipuheen kirjoittajat ovat kirjallisuustutkija Viola Capková ja runoilija-kääntäjä Antonio Parente.

Kirja on tilattavissa Lukutoukka-verkkokaupasta. Antologia on myös tilattavissa minkä tahansa kirjakaupan kautta.

Runokohtauksia -hanke

Runokohtauksia on työryhmähanke (2011-2015), jonka aikana turkulaiset runoilijat ovat kääntäneet eri kielillä kirjoittavien runoilijoiden tekstejä suomeksi — osaamatta suomennettavia kieliä. Työtapa on ensimmäinen laatuaan: käännöstyöryhmät ovat suomentaneet runot keskinäisissä tapaamisissa, keskustellen ja kysellen. Osassa työryhmiä on ollut mukana kulttuuritulkki.

Runokohtauksia on tuottanut myös radio-ohjelmasarjan, Varsinais-Suomen kirjastoissa vuonna 2014 kiertäneen näyttelyn ja työtavan levittämiskiertueen. Esiintymisiä on ollut Oulussa, Joensuussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Mynämäellä, Helsingissä ja Turussa: festivaaleilla, symposiumeissa, kirjastoissa ja runoklubeilla.

Runokohtauksia sai Turun kaupungin Vuoden monikulttuurisuusteko-tunnustuksen 2015.
Työryhmä kiittää tuesta Koneen säätiötä, Majaoja-säätiötä, Werner Söderström Osakeyhtiön Kirjallisuussäätiötä, Taiteen edistämiskeskusta, opetus- ja kulttuuriministeriötä ja Turun kaupungin kulttuurilautakuntaa.

Lisätietoja

Marja Mäenpää
marja.maenpaa(a)pp2.inet.fi
puhelin 040 861 0906

Kustantaja Heikki Savola
heikki.savola(a)robustos.fi

 
Siirry sivun alkuun