Ohita navigaatio

2.6.2015

Suomen monikulttuurikeskusten valtakunnallinen yhdistys perustettiin

Valtakunnallinen, eri kaupunkien monikulttuurisuustyötä tekevien organisaatioiden verkosto virallistettiin perjantaina 22.5.2015 Helsingissä perustamalla Suomen monikulttuurikeskukset ry.

Puheenjohtajaksi Ville Elonheimo

Tuoreen yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Ville Elonheimo Joensuun Maahanmuuttajatyönkeskus Sillalta. Elonheimo näkee, että uudella yhdistyksellä on maan nykyisessä tilanteessa tärkeä rooli. "Monikulttuurityötä tehdään hyvin erilaisissa olosuhteissa eri puolilla maata. Tähän asti yhteen kokoava voima ja näkemys ovat puuttuneet. Yhdistyksemme tukee keskuksia ja niiden työntekijöitä yhä monimuotoistuvammassa yhteiskunnassa. Verkotamme keskuksia valtakunnallisesti, vahvistamme niiden vaikuttavuutta, kehitämme yhteistyötä ja levitämme hyviä käytäntöjä. Olemme monella tavalla rakentamassa yhteiskuntarauhaa ja kulttuurista monimuotoisuutta Suomessa", kertoo Elonheimo.

Yhdistys esitteli Helsingin Kulttuurikeskus Caisassa 22.5. järjestetyn perustamiskokouksensa yhteydessä periaatteitaan myös opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston taiteen vastuualueen johtaja Marjo Mäenpäälle, joka näki yhdistyksen merkityksen merkittävänä monikulttuurisuuden lisäämisessä koko Suomessa sekä taiteen ja kulttuurin keinoin tehtävän kotouttamisen kehittämisessä.

Mäenpään näkemyksen jakaa myös yhdistyksen puheenjohtaja: "Osallistumme mielellämme keskusteluun kulttuurisesta monimuotoisuudesta. Valtakunnallisesti vedämme yhteisiä linjoja ja paikallisesti eri monikulttuurikeskuksissa järjestetään kohtaamisia ja keskustelutilaisuuksia", toteaa Elonheimo.

Edustajia ympäri Suomea

Suomen monikulttuurikeskukset ry:n perustamiskokoukseen osallistui edustajia Helsingin, Imatran, Joensuun, Jyväskylän, Kotkan, Kouvolan ja Mikkelin monikulttuurisuustyötä tekevistä organisaatioista. Suomessa on alan toimintaa noin 30 eri kaupungissa, ja maahanmuuton lisääntyessä monikulttuurikeskusten tarve lisääntyy jatkuvasti.

Lisätietoja

  • Ville Elonheimo, yhdistyksen puheenjohtaja (Joensuu, Silta), puh. 045 116 20 60, ville.elonheimo(a)pksotu.fi
  • Arja Seppälä, varapuheenjohtaja (Jyväskylä, Gloria), puh. 040 74 33 097, arja.seppala(a)kyt.fi
  • Tomi Purovaara, sihteeri (Helsinki, Caisa), puh 040 754 2303, tomi.purovaara(a)hel.fi
  • Karoliina Mäki, hallituksen jäsen (Kouvola, Saaga), puh. 045 150 2959, saaga.tiedotus(a)gmail.com
  • Susanna Norppa, hallituksen jäsen (Mikkeli, Mimosa), puh. 050 321 00 38, susanna.norppa(a)mimosa.fi
  • Rita Wallenius, hallituksen jäsen (Imatra, Kipinä), puh. 050 3405 472, rita.wallenius(a)gmail.com
  • Wolfgang Ludvig, hallituksen varajäsen (Kotka, Mylly), puh. 045 603 36 06, wolfgang.ludvig(a)mylly.eu
  • sekä Marjo Mäenpää, johtaja, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh 050 5203824, marjo.maenpaa(a)minedu.fi
 
Siirry sivun alkuun