Ohita navigaatio

22.5.2015

Viittomakieliselle kirjastolle Jodi Awards -palkinto!

Englantilainen Jodi Mattes Trust on myöntänyt Kuurojen Liiton Viittomakieliselle kirjastolle vuoden 2015 Jodi Awards -palkinnon.

Palkinto luovutettiin 20.5. tilaisuudessa Lontoossa, ja sen luovutti paronitar Campbell. Kuurojen Liiton puolesta palkinnon otti vastaan kirjaston tuottaja Riitta Vivolin-Karén.

Perustelut

Palkinnon perusteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että Viittomakielisen kirjaston toteuttajana on kuurojen oma järjestö. Kirjastoa kiitettiin laajasta aineistosta, ja hienona pidettiin myös kirjaston opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaa tukea.

Muut palkitut

Muut palkitut organisaatiot ovat Canadian Museum for Human Rights (Kanadan ihmisoikeusmuseo) ja Edinburgh City Libraries (Edinburghin kaupunginkirjasto).

Jodi Awards

Kansainvälinen Jodi Awards -palkinto myönnetään vuosittain parhaille vammaiset huomioiville esteettömyyttä ja palveluiden saavutettavuutta edistäville teknologisille ratkaisuille museoissa, kirjastoissa ja muissa vastaavissa palveluissa. Jodi Mattes Trustin tavoitteena on edistää digitaalisen saavutettavuuden kulttuuria.

Lisätietoja englanniksi: www.jodiawards.org.uk

 
Siirry sivun alkuun