Ohita navigaatio

12.5.2015

Malike ja CP-liitto järjestävät larpin vaikeavammaisille nuorille aikuisille

Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta ja Suomen CP-liitto ry järjestävät 15.—17. toukokuuta liveroolipelikurssin vaikeavammaisille nuorille aikuisille. Hurja mysteeri -roolipeli järjestetään Ropecon-pelifestivaaleilla Espoon Otaniemessa.

Tavoitteena on tarjota vaikeavammaisille nuorille mahdollisuus osallistua tapahtumaan yhdenvertaisena muiden kävijöiden kanssa. Järjestöt haluavat vaikuttaa asenteisiin ja vaikeavammaisten ihmisten osallistumismahdollisuuksiin yhteiskunnassa.

Larppikurssi

Liveroolipeli- eli larppikurssille osallistuu kahdeksan vaikeavammaista pelaajaa avustajineen. Kolmepäiväisen kurssin aikana osallistujat perehtyvät omiin roolihahmoihinsa, suunnittelevat ja toteuttavat pelin roolivaatteet ja muun rekvisiitan sekä valitsevat toimintavälineen. Kurssi huipentuu sunnuntaina aamupäivällä toteutettavaan Hurja mysteeri -liveroolipeliin.
 
Roolipeliin osallistuminen ja liikkuminen pelin aikana mahdollistetaan Malikkeen toimintavälineiden avulla.
 
CP-liitto osallistuu larpin järjestämiseen ensimmäisen kerran. Tapahtumaan lähdettiin liiton toiminnassa mukana olevien ihmisten toiveista.
 

Käsikirjoittajana Milla Impola

Hurja mysteeri -larpin käsikirjoittaa pelisuunnittelija Milla Impola, joka suunnitteli ja laati käsikirjoituksen myös Malikkeen edelliseen liveroolipelikurssiin. Käsikirjoitus palkittiin Ropeconissa 2014 Vuoden peliteko -palkinnolla.
 
Milla Impola ja Malikkeen verkostokoordinaattori Tanja Tauria kertovat kokemuksistaan Ropeconissa lauantaina klo 14—15.
 

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry/ Malike
verkostokoordinaattori Tanja Tauria
p. 0207 718 304
tanja.tauria(a)kvtl.fi

Suomen CP-liitto ry
suunnittelija Miina Kajos
p. 040 5895 893
miina.kajos(a)cp-liitto.fi

Malike

Malike on osa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n toimintaa ja se on tarkoitettu vaikeavammaisille ihmisille, jotka tarvitsevat osallistumiseen toisen ihmisen tukea ja toimintavälineen. Toimintaan voivat osallistua niin lapset, nuoret, kuin aikuisetkin ilman diagnoosirajoja. Malike järjestää erilaisia kokeilutapahtumia, retkipäiviä, toiminnallisia vertaistuen kursseja ja toimintavälinekoulutusta. Lue lisää: malike.fi

Suomen CP-liitto ry

Suomen CP-liitto ry on liikuntavammaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnallinen vammais- ja erityisliikuntajärjestö. Vuosi 2015 on CP-liiton 50. toimintavuosi.

 
Siirry sivun alkuun