Ohita navigaatio

13.5.2015

Maailma kylässä -festivaalin ohjelma julkistettu

Helsingin Kaisaniemessä 23.—24.5. järjestettävän festivaalin pääteemana on kehitys ja maantieteellisinä painotuksina Afrikka ja Lähi-itä. Päättäjien, asiantuntijoiden, aktivistien ja kulttuuriväen kymmenissä keskusteluissa sivutaan niin radikalisoitumista, sananvapautta, kaivosteollisuuden ongelmia kuin globaalia talouttakin.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 23.—24.5. Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Puhe- ja kirjallisuusohjelma

Festivaalin puhe- ja kirjallisuusohjelma on julkistettu. Tapahtumassa kuullaan Goldman-säätiön arvostetun ympäristöpalkinnon vastikään voittanutta Phyllis Omidoa, Kenian Punaisen Ristin pääsihteeriä Abbas Gulletia sekä kymmeniä muita arvostettuja päättäjiä ja asiantuntijoita.

Sananvapaus on aiheena lauantaina, kun yhdysvaltalainen kirjailija Larry Siems kertoo Guantánamon päiväkirja -teoksen synnystä, NSA:sta ja Edward Snowdenista. Journalistit Rauli Virtanen, Heikki Aittokoski, Husein Muhammed, Maryan Abdulkarim ja Reeta Paakkinen kokoontuvat puolestaan pohtimaan, kuinka rakentaa maailmaa, jossa erilaisuus ei ole uhka. Lähi-itä nousee keskustelunaiheeksi Syyria-aiheisessa paneelissa, johon osallistuvat muun muassa Erkki Tuomioja (sd.) ja Ville Niinistö (vihr.). Sirkus Magenta kertoo Syyrian kansallissirkuksen synnystä sekä sirkuskoululaisten arjesta maailman toiseksi suurimmalla pakolaisleirillä.

Festivaalin kirjallisuusohjelmaa kuullaan pääosin Rautatientorin Maailman kirjat -teltassa. Viikonlopun aikana lavalle nousevat muun muassa Nadifa Mohamed, Mihail Šiškin, Matti Kääriäinen ja Madventuresista tutut Tunna Milonoff ja Riku Rantala.

Kulttuuriohjelma

Kulttuuriohjelmassa on kansainvälisiä artisteja, kotimaisia tähtiä, lastenohjelmaa, taidetta ja ajankohtaisia teemoja. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Orlando Julius & The Heliocentrics, malilainen Songhoy Blues, länsiafrikkalainen Sierra Leone's Refugee All Stars sekä libanonilainen Mashrou' Leila.

Koko ohjelma ja aikataulu

www.maailmakylassa.fi

Järjestäjät

Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry. Tapahtuman pääpartnereita ovat Suomen Punainen Risti, Raha-automaattiyhdistys, Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK, Euroopan unioni, ulkoministeriö ja Metro-lehti.


Lisätiedot

Johanna Eurakoski
Viestintä- ja varainhankintapäällikkö, Maailma kylässä -festivaali
Tel +358 (0) 50 317 6698
johanna.eurakoski(a)kepa.fi

Kepa ry

Elimäenkatu 25—27 (5. krs)
00510 Helsinki, Finland
www.kepa.fi
www.maailmakylassa.fi
@maailmakylassa
Facebook.com/maailmakylassa

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.

 
Siirry sivun alkuun