Ohita navigaatio

27.4.2015

Museopedagogiikasta yleisötyöhön - Ajattelutavan murros nyt -seminaari Helsingissä 28.-29.5.

Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry järjestää kaksipäiväisen kansainvälisen seminaarin Helsingissä, Kansallismuseossa 28.-29.5.2015.

Museopedagogiikasta yleisötyöhön - Ajattelutavan murros nyt -seminaari käsittelee museoiden yleisötyötä museopedagogisen paradigman murroksen, nykyaikaisten museoiden toimintatapojen ja erilaisten yleisöiden näkökulmista. Seminaari järjestetään yhteistyössä Suomen Kansallismuseon ja Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston kanssa.

Kenelle?

Seminaari on suunnattu paitsi museopedagogeille, museoiden asiakaspalveluhenkilökunnalle, opiskelijoille ja opettajille, myös muille museo- ja näyttely-yleisöjen parissa toimiville ja siitä kiinnostuneille.

Museoiden yleisötyö on 2010-luvulla astunut uuteen aikakauteen. Yleisötyö kattaa museotoiminnan osa-alueet museopedagogiasta asiakaspalveluun ja kokoelma- ja näyttelytyöhön. Yleisötyön käsitteen laajentuessa museoiden tarjonta on laajentunut ja perinteisen museokävijän rinnalle on noussut uusia, potentiaalisia yleisöjä. Yhteiskunnan muuttuessa myös museot muuttuvat ja löytävät uudelleen merkittävyytensä erilaisten yleisöjen keskuudessa.

Kansainvälisiä puhujia ja osallistujia


Seminaarin aihe on kiinnostava ja ajankohtainen myös Suomen ulkopuolella. Pedaalin seminaari kokoaakin yhteen erityisesti pohjoismaisia museotyöntekijöitä ja tarjoaa osallistujille verkostumismahdollisuuksia sekä kansainvälisen katsauksen alan uusimpaan toimintaan. Erityisenä kohdeyleisönä ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa työskentelevät museoammattilaiset, mutta osallistujia odotetaan myös muualta Euroopasta ja Euroopan ulkopuolelta.

Seminaarin keynote-puhujat tulevat Yhdysvalloista, Irlannista, Hollannista, Ruotsista ja Suomesta. Heidän puheenvuoronsa käsittelevät museotyön muutosta, museoiden yhteiskunnallisen aseman uudelleenajattelua ja uusien toimintatapojen kehittämistä.

Seminaarin ohjelma


Ohjelma koostuu kutsutuista puheenvuoroista, valmistelluista kommenteista, case study -esittelyistä ja paneelikeskustelusta.

Seminaarin puhujia ovat mm.

 • Marie Bourke (Keeper and Head of Education at the National Gallery of Ireland)
 • Annemies Broekgaarden (Head of public and education, Rijksmuseum, Hollanti)
 • Berit Ljung (Museopedagogiikan lehtori, Tukholman yliopisto, Ruotsi)
 • Lynn McMaster (Johtaja Please Touch Museum Philadelphia, Yhdysvallat)
 • Kaisa Mäki-Petäjä (Tutkija, Jyväskylän yliopisto, Suomi)
 • Hilppa Sorjonen (Erikoistutkija, Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cupore, Suomi)
 • Suzie Thomas (Museologian professori, Helsingin yliopisto, Suomi)


Case study -osiossa tarkastellaan Pedaalin kymmenen vuoden aikana Vuoden museopedagoginen teko -tunnustuksella palkitsemia kotimaisia yleisötyö- ja toimintamalleja, niiden kehitystä ja vaikutuksia suomalaiseen museokenttään.

Seminaarin englanninkielinen ohjelma Pedaalin verkkosivuilla (PDF)

Ohjelma päivittyy kevään aikana. Järjestävä taho pidättää oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

Seminaarimaksut

 • Kahden päivän seminaarimaksu on 145 €.
 • Kahden päivän seminaarimaksu Pedaalin jäsenille 125 €.
 • Yhden päivän seminaarimaksu 80 €.
 • Torstain iltaohjelma 30 €. (Sisältää illallisen, ohjelman ja kuljetuksen tapahtumapaikalle.) Huomioi, että iltaohjelmalippuja on mahdollista lunastaa useampi esim. vieraiden varalle.
 • Seminaariohjelmassa mainitut teet ja kahvit sisältyvät hintaan. Luonaat ovat omakustanteiset.

Ilmoittautuminen


Seminaariin ilmoittaudutaan rekisteröitymislomakkeen kautta täyttämällä kaikki vaaditut kentät. Lasku lähetetään ilmoittautumisen jälkeen automaattisesti sähköpostitse. Rekisteröitymistä ei voi peruuttaa! Rekisteröitymislomake (lyyti.fi)

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä Pedaalin järjestösihteeriin:
Saara Klemetti
+358 44 308 6552
info(a)pedaali.fi

 
Siirry sivun alkuun
 • jaa: Facebook
 • jaa: Twitter
 • jaa: Linkedin