Ohita navigaatio

27.3.2015

Kuusi ihmistä roikkuu puolapuista eri asennoissa

Näkövammaisteatterin Tanssi mun kanssa! -esitys 24.-29.4.

Näkövammaisteatterin Tanssi mun kanssa! -esitys on tutkielma tanssista ja samalla yleisötyön produktio. Näkövammaisteatterin näyttelijät kertovat esityksessä miltä tanssi tuntuu, mitä se on ja kuinka siitä voi puhua sellaiselle, joka ei ole koskaan nähnyt tanssia.

Kolme miestä ja kolme naista, kolme syntymäsokeaa ja kolme heikkonäköistä on Näkövammaisteatterin 2014-2015 produktiossa pyörähdellyt kauas mukavuusalueensa ulkopuolelle. He ovat tutustuneet tanssin ammattilaisten johdolla afrikkalaiseen tanssiin, nykytanssiin, argentiinalaiseen tangoon ja balettiin. Opettajat ovat hekin saaneet hypätä tuntemattomaan. On ollut aika unohtaa peilit ja metodit ja mennä iholle.

Tanssiharjoitusten aikana on pidetty kirjoitustaukoja, joiden aikana näkövammaiset tanssijat ovat kirjanneet ylös tuntemuksiaan. Esityksen käsikirjoitus pohjautuu näihin muistiinpanoihin. Samalla on saatu arvokasta materiaalia tanssin kuvailutulkkaukseen. Tämän materiaalin pohjalta kuvailutulkataan marraskuussa 2015 Zodiakissa Maija Hirvasen nykytanssiteos For Those Who Have Time.

Esityksen jälkeen on lavatanssit ja yleisö valtaa näyttämön.

Työryhmä

Tanssi mun kanssa! -esityksen on ohjannut ja tanssijoiden muistiinpanojen pohjalta käsikirjoittanut Anu Aaltonen. Tanssinopettajina ovat toimineet Outi Kallinen ja N´Fanly Camara (afrikkalainen tanssi), Outi Yli-Viikari (nykytanssi), Hernan Ohaco (argentiinalainen tango) ja Hannele Niiranen (baletti).

Tanssi mun kanssa! -esityksessä tanssivat Jaana Argillander, Jari Gusev, Riikka Hänninen, Jani Kallunki, Joose Ojala ja Marianne Tenhami.

Tanssi mun kanssa! -esitykset

Iiris-keskuksen Braille -salissa, os. Marjaniementie 74, Itäkeskus:
pe 24.4. klo 18
ma 27.4. klo 18
ke 29.4. klo 18

Esityksen kesto n. tunti, sen jälkeen järjestetään lavatanssit esitystilassa. Yleisö saa ehdottaa omia suosikkejaan lavatanssien musiikiksi osoitteessa:
www.facebook.com/kulttuuripalvelu/events
Tarjoilun tuotto Viron opaskoirakoulun hyväksi.

Liput

Liput 10 / 8 € (opiskelijat, eläkeläiset, yli 10 henkilön ryhmät)

Lippuvaraukset ja tiedustelut sähköpostitse osallistun(a)kulttuuripalvelu.fi
tai puhelimitse klo 9-14 välisenä aikana:
kulttuurisihteeri Tanja Rantalainen P. 040 964 9288 (lomalla 30.3.-15.4.)
toimistonhoitaja Airi Lehtonen P. 040 935 8644

Lisätietoja

Ohjaaja Anu Aaltonen P. 050 590 3656

 
Siirry sivun alkuun