Ohita navigaatio

3.3.2015

Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaali tulee 12.-15.3.

Nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä Suomen ainoa aasialaisen elokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia valtaa maaliskuussa Helsingin valkokankaat.

Itä- ja Kaakkois-Aasian nykyelokuvaan keskittyvän festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna mukana elokuvia muun muassa Japanista, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Indonesiasta ja Filippiineiltä. Uusina aluevaltauksina ohjelmistoomme kuuluu nyt ensimmäistä kertaa myös elokuvia Vietnamista ja Bhutanista.

Ohjelmisto

Helsinki Cine Aasia esittelee sekä tunnettujen elokuvantekijöiden että kiinnostavimpien uusien ohjaajien elokuvia. Monet tämän vuoden ohjelmistoomme kuuluvista elokuvista tutkailevat aasialaisen elokuvan historiaa.

Koko ohjelmisto Helsinki Cine Aasian verkkosivuilla

Festivaalin avajaiselokuva, kiinalainen trilleri Black Coal, Thin Ice (2014) esitetään Bio Rexissä torstaina 12.3. klo 19.00 Festivaali jatkuu sunnuntaihin 15.3. asti Bio Rexin lisäksi Orionissa sekä Andorran Kino- ja Dubrovnik-saleissa.

Lipunmyynti

Liput festivaalinäytöksiin tulevat myyntiin torstaina 5.3. tapahtuman verkkosivuilla, ja festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös esitysteattereista. Lipunmyynti tapahtuman verkkosivuilla

Festivaalin yhteydessä järjestetään perjantaina 13.3. Dubrovnikissa Japan A-Go-Go -festivaaliklubi. Klubilla The Charades (FI) soittaa rautalankaversioina japanilaisia leffa- ja tv-tunnareita, go-go-menomusaa ja paljon muuta! Keikan jälkeen DJ:den laukuista japanilaista yllärimusaa laidasta laitaan.

Vapaaehtoisia festivaalille

Helsinki Cine Aasia 2015 etsii vapaaehtoispohjalta järjestyksenvalvojakortin omaavaa henkilöä ja henkilöitä, joilla olisi oma auto käytettävissä auttamaan festivaalin järjestämisessä. Jos olet kiinnostunut ota yhteytta Jenniin (jenni(a)helsinkicineaasia.fi). Merkitse viestin aiheeksi "Vapaaehtoiset". Odotamme innolla yhteydenottoasi. Kiitos jo etukäteen!

Festivaalin julisteen saa halutessaan sähköisessä muodossa, ja se on vapaasti levitettävissä esimerkiksi internet-sivuilla ja foorumeilla. Myös tämä tiedote on vapaasti eteenpäin jaettavissa!

Wuxia-sarja

Älä myöskään unohda Helsinki Cine Aasian ja Kansallisen audiovisuaalisen arkiston yhteistyössä järjestämään historiallisen toimintaelokuvan Wuxia-sarjaa 5.-15.3. Lisätiedot KAVI:n internet-sivuilta. (Wuxia-sarja KAVI:n sivuilla)

Tukijat ja yhteistyökumppanit

Helsinki Cine Aasian järjestää Elokuvien Aasia ry. Festivaalia tukevat The Japan Foundation, taiteen edistämiskeskus / Valtion elokuvataidetoimikunta ja Helsingin Kulttuurikeskus. Yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Japan Airlines, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, Voima, Sumo ja Shopalike.fi.

Lisätietoja

Liity Helsinki Cine Aasian sähköpostilistalle tapahtuman verkkosivuilla saadaksesi tuoreimmat festivaalikuulumiset inboxsiisi jatkossakin tai seuraa meitä Facebookissa!


www.helsinkicineaasia.fi
www.facebook.com/HelsinkiCineAasia
info(a)helsinkicineaasia.fi

 
Siirry sivun alkuun