Ohita navigaatio

26.2.2015

Kiinnostaako viittomakielinen opastustyö Kansallismuseossa?

Koulutus viittomakielisille 17.-19.4. Kansallismuseossa.

AIKA: 17.-19.4.2015
PAIKKA: Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki

Kansallismuuseo edistää viittomakielistä opastusta

Kansallismuseo on Suomen suurin kulttuurihistoriallinen museo keskellä Helsinkiä. Museo esittelee näyttelyillään suomalaisten vaiheita esihistoriasta nykyaikaan. Vuosittain museossa vierailee jopa 150 000 ihmistä. Ryhmäopastuksia järjestetään vuosittain noin tuhat. Nyt kansallismuseo haluaa edistää viittomakielistä opastusta!

Koulutus

Keväällä Kansallismuseo kouluttaa yhdessä Kuurojen museon ja Kuurojen Liiton sekä Kuurojen kansanopiston kanssa viittomakielisiä oppaita. Viikonlopun mittaisella kurssilla käydään läpi opastamisen perusteet ja Kansallismuseon näyttelysisällöt. Kurssiin sisältyy luentoja, harjoituksia ja testiopastus, jonka jälkeen kurssin suorittanut voi toimia Kansallismuseossa tuntipalkkaisena viittomakielisenä oppaana freelance-pohjalta.
Oppailta toivotaan kiinnostusta Suomen historiaa ja kulttuuria kohtaan sekä avointa yleisöpalveluasennetta. Suomen historian yleistuntemus on eduksi, mutta opintoja historia-alalta ei edellytetä. Kurssiin sisältyy etukäteismateriaalia.

Kansallismuseosta kouluttajina toimivat vastaava museolehtori Hanna Forssell, intendentti Jouni Marjamäki ja työpajaohjaaja Pia Sipiläinen. Viittomakielisestä opastamisesta tulevat kouluttamaan erikoistutkija Tiina Naukkarinen (Työväenmuseo Werstas / Kuurojen museo), lehtori Outi Ahonen (Humak) ja ohjaaja Tuija Mustonen (Kuurojen kansanopisto).

Kurssin hinta on 30 € sis. la-su lounaat, kahvit sekä materiaalit.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 12.4.2015 mennessä:
Kuurojen liiton kulttuurituottaja Elina Pokki, elina.pokki(a)kuurojenliitto.fi tai 0503224067

 
Siirry sivun alkuun