Ohita navigaatio

4.12.2012

Ajankohtaista-osion teemakuva

Museoalan Teemapäivät 7.2. - 8.2.2013

Museoalan Teemapäivät järjestetään jälleen helmikuussa otsikolla Oikeus kokoelmiin! Seminaari toteutetaan Valtion taidemuseon Kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet Kehys -yksikön sekä Museoviraston Kehittämispalvelujen yhteistyönä. Ohjelma on suunnattu koko museokentälle sekä myös muille museotyön kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille.

Kaksipäiväisillä Teemapäivillä keskitytään tällä kertaa museoiden kokoelmiin. Seminaarissa keskustellaan julkisen tiedon ja kulttuuriperintöaineistojen saatavuudesta ja hyödynnettävyydestä. Seminaarin aikana käsitellään yleisöjen oikeutta ja osallisuutta julkisiin kokoelmiin sekä sitä, millä tavoin kulttuurilaitokset voisivat avata tietovarantojaan yleisöjen hyödynnettäväksi ja mitä avoimella museolla tarkoitetaan. Lisäksi Teemapäivillä paneudutaan tekijänoikeuksiin sekä kokoelmien moninaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyviin kysymyksiin.
 
Luvassa on ulkomaalaisia ja kotimaisia asiantuntijaluentoja ja puheenvuoroja, ajankohtaisia projekti-esittelyjä, pyöreiden pöytien keskusteluja sekä mukavaa yhdessäoloa kollegojen kanssa!
 
Tapahtumapaikkana on Ateneumin taidemuseo.
 

OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN
 
Teemapäivien verkkosivut on avattu osoitteessa www.fng.fi/teemapaivat. Sivuilta löytyy mm. seminaarin alustava ohjelma ja tietoa puhujista. Sivustoa päivitetään jatkuvasti.
 
Teemapäiville ilmoittautuminen on alkanut. Osallistumismaksu on 200 euroa (+ alv) sisältäen kahden päivän ohjelman, materiaalit ja kahvit. Yhden päivän osallistumismaksu on 100 euroa (+ alv). Torstain illanvietosta veloitetaan erikseen 20 euroa (+ alv) sisältäen buffetin ja juoman. Lounaat ovat omakustanteisia.
 
Ilmoittaudu 25.1.2013 mennessä tästä linkistä
 
Valtion taidemuseon Kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet Kehys ja Museoviraston Kehittämispalvelut toivottavat teidät lämpimästi tervetulleeksi Teemapäiville 2013!
 
Lisätietoja: tutkija Anu Niemelä / Kehys, e-mail: teemapaivat(a)fng.fi,
puh. 09 1733 6236

 
Siirry sivun alkuun