Ohita navigaatio

17.11.2011

Löytöjä-kirjan kansi

Kehitysvammaisten taiteesta uusi suomalainen hakuteos

Taidekeskus Kettukin uusin kirjajulkaisu Löytöjä - Outsider Art from Finland esittelee maassamme toimivat kehitysvammaisten taidekeskukset, maan tunnetuimmat kehitysvammaiset taiteilijat sekä alan opiskelupaikat.

Kehitysvammaiset taiteilijat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet esiin ja saaneet osakseen jatkuvasti kasvavaa kiinnostusta. Mutta keitä nämä taiteilijat ovat, missä he työskentelevät ja kuinka heidän taiteeseensa voi tutustua lähemmin?

Taidekeskus Kettukin uusin kirjajulkaisu Löytöjä - Outsider Art from Finland esittelee maassamme toimivat kehitysvammaisten taidekeskukset, maan tunnetuimmat kehitysvammaiset taiteilijat sekä alan opiskelupaikat. Lisäksi kirjasta löytyy tietoa taiteenalan suomalaisesta kirjallisuudesta ja tutkimuksista. Hakuteoksen sisältöön johdattelevat taidemaalari Ahti Isomäen ja taidekriitikko Otso Kantokorven kirjoitukset.

Hakuteoksessa esitellään kaikkiaan 13 taidekeskusta sekä 5 kehitysvammaisille taidekoulutusta järjestävää oppilaitosta. Lisäksi kirjassa on mukana 30 valitun taiteilijan esittelyt. Hakuteos on julkaistu kaksikielisenä, suomeksi ja englanniksi. Näin kirjaa voidaan käyttää myös suomalaisen kehitysvammaisten taiteen yleisesittelynä ulkomailla.

Teoksen julkaiseminen on saanut tukea Suomen Kulttuurirahastolta ja Majaoja-säätiöltä.

LÖYTÖJÄ - Outsider Art from Finland
Kehitysvammaisten taiteen suomalainen hakuteos - Finnish Sourcebook of Art by People with Intellectual disabilities.
Toim: Esa Vienamo, Ahti Isomäki & Jaana Isomäki.
Taidekeskus Kettuki - Kettuki Art Centre 2011
Hinta: 25,00 e (+ postikulut)
Tilaukset: taidekeskus (a) kettuki.fi
Internet: www.kettuki.fi

 
Siirry sivun alkuun