Ohita navigaatio

23.10.2009

Selkokirjallisuuden Seesam-palkinto Leena Reimanille

Vuoden 2009 Seesam-palkinto ojennettiin Helsingin kirjamessuilla kustantaja Leena Reimanille, joka on työllään edistänyt erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua selkokirjallisuutta. Hänen johdollaan Kustannus Oy Pieni Karhu on julkaissut selkokielellä muun muassa novelleja, kansanperinnettä, vitsejä sekä luontotietoutta. Pieni Karhu on panostanut ansiokkaasti myös selkokirjojen ulkoasuun: teokset houkuttelevat lukijaa tarttumaan niihin.

- Selkokirjojen kustantajia on edelleen vähän, ja onkin merkittävää, että Leena Reiman on työllään edistänyt selkokirjallisuuden kustannustoimintaa jo usean vuoden ajan, perustelee selkokirjatyöryhmä valintaansa.

Selkokirjallisuudelle on vuodesta 1992 alkaen jaettu Seesam-palkintoa. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi tunnustuksena selkokielisen kirjallisuuden edistämisestä, esimerkiksi ansioituneelle kirjailijalle, kuvittajalle, kääntäjälle, tutkijalle tai kustantajalle. Palkinto on kunniakirja ja Pirunnyrkki-puutyö.

Selkokeskuksen neuvottelukunnan yhteydessä toimiva selkokirjatyöryhmä jakaa avustuksia ja apurahoja selkokirjojen tekijöille. Lisäksi työryhmä myöntää joka toinen vuosi selkokirjallisuuden Seesam-palkinnon sekä tukee selkokirjoihin liittyvää tiedotusta ja koulutusta.

Lisätietoa: selkokirjatyöryhmän sihteeri Henna Kara, henna.kara(at)kvl.fi tai 044 906 3716.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin