Ohita navigaatio

15.9.2009

Eurooppalaisten taiteilijoiden yhteisnäyttely Art Kaarisillassa 16.9.-11.10.2009

Yhteisiä unelmia - Euroolaisten taiteilijoiden yhteisnäyttely Art Kaarisillassa Sanomatalossa 16.9.-11.10.2009

Avajaiset tiistaina 15.9.2009 klo 16-18

Näyttelyn avaus ylijohtaja Riitta Kaivosoja

Art Kaarisillan seitsemäs näyttely esittelee gallerian eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden taidetta. Taiteilijat ovat Bernd Bukowski, Susann Callenius ja Uwe Kächele Diakonie Stettenin Kreative Werkstatt -työpajasta Saksasta, Jenny Marcus Inuti-säätiöstä Tukholmasta sekä Belinda Tijssen Herenplaats-ateljeesta Rotterdamista. Näyttelyssä on lisäksi esillä ranskalaisen Les Moulins Gémeaux'n taiteilijoiden kollektiivisesti toteuttamia veistoksia sekä teoksia Stefan Ahlströmiltä ja Antero Laineelta Kaarisillasta.

Yhteisnäyttelyn maalaukset ja veistokset käsittelevät ihmisyyden eri puolia: minäkuvaa, rakkautta ja itserakkautta, yksinäisyyttä ja identiteetin eheyttä. Voimakas, ennakkoluuloton ilmaisu yhdistää näyttelyn taiteilijoita. Näyttelyn tarkoitus on esitellä eurooppalaisia taiteilijoita ja tuoda esille kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen merkitystä.

Näyttelyn avajaisissa esiintyvät Kaarisillan oma musiikkiryhmä sekä performanssitaiteilija Anders Wettler Inuti-säätiöstä Tukholmasta. Wettler lausuu omia tekstejään yllättävissä tilanteissa - vaikkapa kukista tehdyillä tikapuilla keikkuen.

Art Kaarisilta aloitti toimintansa helmikuussa 2009. Galleria tekee erityistukea tarvitsevia taiteilijoita tunnetuksi tasaveroisesti muiden taiteilijoiden rinnalla. Art Kaarisilta haluaa myös luoda vuoropuhelua taiteentekijöiden ja yleisön välillä sekä herättää muun muassa taidemaailman hierarkioista ja Outsider-taiteesta. Galleria järjestää näyttlijöiden lisäksi taiteilijatapaamisia ja keskustelutilaisuuksia. Art Kaarisiltaa ylläpitää Nastolassa sijaitseva Kaarisillan taide- ja toimintakeskus, joka tarjoaa kuvataiteen ja musiikin alan toimintaa ja koulutusta erityistukea tarvitseville.

Tervetuloa näyttelyyn!

Lisätietoja:

Kaarisilta r.y., toiminnanjohtaja Maija Arvaja, puh. +358 40 7218 758, maija.arvaja(at)kaarisilta.fi

Art Kaarisilta, puh. +358 40 5103 813, art(at)kaarisilta.fi, www.kaarisilta.fi

Art Kaarisilta
Sanomatalo, 1. krs
Elielinaukio 2
00100 Helsinki
Finland

Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-16

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin