Ohita navigaatio

28.5.2009

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Sarjakuvatyöpajan työt esillä Turussa 2.6.-30.6.2009

Kynnys ry:n Turun toimikunta kutsuu 1.6.2009 klo 17-19
Naisten maailma - Maailman naiset -näyttelyn avajaisiin Kynnys-galleriaan Itsenäisen Elämän Keskuksen tiloihin osoitteeseen Yliopistonkatu 9 b, 20100 TURKU.


Naisten maailma - Maailman naiset oli avoin sarjakuvatyöpaja naisille ja tytöille taiteilija Jenny Eräsaaren ja Pia Bartschin ohjauksella. Työpajaan osallistuivat SPR:n Pansion vastaanottokeskuksen ja ryhmäkodin eri maista tulevat asukkaat, Kynnys ry:n ja Arte ry:n jäseniä ja muita suomalaisia tyttöjä ja naisia.

Sarjakuvien tekemiseen osallistujat totesivat, kuten monet muut ennen heitä, että sarjakuvien avulla kuka tahansa voi käsitellä niin vaikeita kuin arkisia asioita ja kertoa tarinoita oman elämän suurista ja vähän pienemmistäkin asioista: sodasta tai lukiolaistytön arjesta, esteettömyydestä ja unelmista. Sarjakuvat ovat tehty piirtäen, maalaten, valokuvaten, leikaten ja liimaten - ja keskustellen.

Eivät edes piirtämisen taidot olleet edellytyksenä ja jotkut ryhmän jäsenet piirsivät ensimmäisen kerran elämässään. Integratiivinen työpaja mahdollisti kaikkien lisäksi uuden ystävyyssuhteen luomisen, kielen oppimisen ja muihin kulttuureihin tutustumisen.

Näyttely on avoinna 2.6.-30.6.2009 arkisin kello 10-16.
Avajaisia juhlitaan 1.6.2009 klo 17-19. Lehdistötilaisuus pidetään avajaisten yhteydessä, jossa taiteilijat ovat läsnä. Lämpimästi tervetuloa!

Pia Bartsch
Kynnys ry Turun toimikunnan kulttuurikoordinaattori
pia.bartsch@kynnys.fi 040 720 9735
 

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin