Ohita navigaatio

11.2.2009

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Itisemännästä mallia kulttuurikohteen asiakaspalveluun

Itäkeskuksen uusi palvelu tuo konkreettista apua kauppakeskuksessa asiointiin. Toimintamallista, jossa Itisemäntä Tiina Toivanen auttaa asiakaskuntaa ostosten tekemisessä ja asioinnissa Kauppakeskus Itäkeskuksessa ja K-citymarket Itäkeskuksessa Helsingissä 16.2. alkaen, voi ottaa mallia myös kulttuurikohteen asiakaspalvelun- ja tyytyväisyyden parantamiseen.

Palvelu on tarkoitettu vanhusten lisäksi myös vammaisille henkilöille ja toipilaille. Avun saannin varmistamiseksi asiakasta neuvotaan sopimaan ennakolta Itisemännän kanssa yhteisestä asiointikierroksesta, joka alkaa sovittuna aikana sovitusta paikasta.

Itisemäntä auttaa vanhuksia, vammaisia ja toipilaita ostosten tekemisessä, liikkumisessa, pakkaamisessa ja muussa asioinnissa. Kulttuurikohteessa 'emäntä' voi auttaa esimerkiksi liikkumisessa, lipun ostamisessa, kohteeseen tutustumisessa ja muussa asioinnissa.

Ostoksilla harvemmin käyvät voivat hoitaa Itisemännän avulla kaikki tärkeimmät asiansa yhdellä kertaa. Kauppakeskusavustaja tilaa tarvittaessa kuljetuksen sekä huolehtii asiakkaan turvallisesta siirtymisestä kuljetukseen tai muuhun kohteeseen Kauppakeskus Itäkeskuksessa.

Itisemännän palvelu on maksuton, ja sen käytännön toteuttamisesta vastaavat Helsingin Diakoniaopisto, Yrittäjäyhdistys Itäkeskus ry, K-citymarket Itäkeskus, Näkövammaisten Keskusliitto ry, Helsingin kaupungin sosiaalivirasto ja Wereldhave Finland Oy. Mukana palvelua luomassa oli 12 vammaisjärjestöä.

Palvelun avulla parannetaan kauppakeskuksen asiakaspalvelua ja -tyytyväisyyttä. Vastaavaa palvelu on toiminut vuodesta 2005 lähtien Espoon Isossa Omenassa (Omenaemäntä). Nyt toimintamalli laajenee Kauppakeskus Itäkeskukseen.

Palvelu on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 10-14. Itisemännän voi tilata etukäteen numerosta 050 578 1279.

 

Lisätietoja:

Helsingin Diakoniaopisto
Palvelumallin kehittäjä Tuula Toikko-Laitinen
p. 050 578 1211
tuula.toikko-laitinen@hdo.fi

Kauppakeskus Itäkeskus
Kauppakeskusjohtaja Irja Hanelius
p. 040 775 5511
irja.hanelius@wereldhave.com

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin