Ohita navigaatio

25.8.2008

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

KILPAILUKUTSU: KynnysKINO7

KynnysKINO7 Ateneum-salissa Ateneumin taidemuseossa Helsingissä 23.-26.4.2009

KynnysKINO -elokuvatapahtuma on ennakoimattomien ja vaihtoehtoisten näkökulmien foorumi, joka tuo esille ihmismielen ja ruumiin mittaamattoman laajoja ja yllätyksellisiä ulottuvuuksia. Ensimmäinen, vuonna 1997 järjestetty KynnysKINO käsitteli ihmiskuvan täydellisyyden ja epätäydellisyyden erilaisia puolia. Sen jälkeen olemme iskeytyneet sekä hulluuden että intohimon pyörteisiin. KynnysKINO -elokuvatapahtumien pääjärjestäjä on Kynnys ry, vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Ateneum-salin/Valtion taidemuseon kanssa.

Ystävät ja viholliset

Koe matka suureen tuntemattomaan, itseesi KynnysKINO elokuva festivaalin matkassa. Kuka on ystävä, kuka on vihollinen, vai onko ystävä ja vihollinen meissä itsessämme sisään rakennettuna. Rakkaudesta, ennakkoluuloista käsityksistä, tuntemattoman pelosta, ymmärryksestä, niistä ystävät ja viholliset on rakennettu.. Omien vahvuuksien ja pelkojen kohtaaminen sekä itsensä hyväksyminen voivat muuttaa koko elämän. KynnysKINO tarjoaa elokuvallista kerrontaa ja kuvaa ystävistä, vihollisista… sinusta, minusta, meistä kaikista.

KynnysKINO7:ää varten esitämme kansainvälisen kilpailukutsun niille elokuvan- ja videontekijöille, joilla on vammaisuudesta omakohtainen kokemus. Toivomme myös elokuva-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden löytävän yhteistyökumppaneita vammaisista tekijöistä ja ottavan osaa kilpailuun.

Kilpailusarjaan osallistuva teos saa olla pituudeltaan enintään 15 min ja sen tulee olla tekniikaltaan 35 mm, 16 mm, Beta SP, SuperVHS, DV, DVCAM tai DVD. Erityistapauksissa myös VHS-formaatti voi tulla kyseeseen.

Kilpailusarjaan ehdolle jätettävät teokset tulee jättää esikatseluun DVD / VHS 31.1.2009 mennessä osoitteeseen: Ateneum-sali / KynnysKINO7, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki.

Teoksen oheen tulee liittää
-tekijätiedot ja ketkä heistä itse ovat vammaisia (ohjaaja, käsikirjoittaja, näyttelijät jne.)
-teostiedot (teoksen nimi, pituus, valmistumisvuosi, tekniikka)
-synopsis teoksesta

Esikatseluun tarkoitettuja DVD / VHS-kasetteja ei palauteta.

ILMOITTAUDU JA/TAI OTA YHTEYTTÄ! (ilmoittautumislomake löytyy liitteenä tämän sivun alareunasta)

Lisätietoja:
Ismo Helén
Kynnys ry.
Siltasaarenkatu 4, 00530 HELSINKI
(09) 6850 1132, 050 354 3979
ismo.helen@kynnys.fi

www.kynnys.fi

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin