Ohita navigaatio

18.8.2008

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Hyvinvointia kulttuurista, terveyttä taiteesta -seminaari 12.9.2008

Hyvinvointia kulttuurista, terveyttä taiteesta -seminaari perjantaina 12.9.2008 klo 10.00 - 16.00 Kulttuuritalo Posellissa, Nortamonkatu 12, Rauma.

Seminaarissa käsitellään taiteen merkitystä hyvinvoinnille, niitä mahdollisuuksia ja myönteisiä vaikutuksia mitä kulttuuri ja taide antavat ihmisille ja tässä yhteydessä erityisesti ikääntyville ihmisille. Seminaarissa käsitellään myös sitä miten vanhetaan ja kuinka ikäihmisten virkeyttä voidaan lisätä taiteen avulla.

Seminaarin järjestäjää Rauman seudun kulttuuriyhteistyöhanke Kulttuurilaturi, jonka yhtenä tehtävänä on järjestää ikäihmisille kulttuuripalveluja. Kulttuurilaturi tuottaa syksyn aikana seudun palvelukeskuksiin eri alojen taiteilijoiden vetämiä kulttuurituokioita, jotka pitävät sisällään osallistavaa ja esityksellistä toimintaa. Hankkeen tavoitteena on parantaa mielenvirkeyttä, mahdollistaa osallistuminen ja tehdä toiminta helposti ikäihmisten tavoitettavaksi. Seminaari antaa tutkittua ja koettua tietoa kulttuurin hyvää tekevästä vaikutuksesta ja se on suunnattu mm. palvelukeskuksissa, sosiaali- ja terveydenhoitoalalla työskenteleville - myös opettajille ja opiskelijoille - taiteilijoille ja kulttuurialan toimijoille.

Puhujina neurologi, Kansanterveyslaitoksen ylilääkäri ja dosentti Markku Hyyppä Turusta, Leväsen palvelukeskuksen johtaja Kaija Kokkonen Kuopiosta, Suomen Dementiayhdistys ry:n kuntoutusyksikön Karpalokodin hoitaja Anne Happo Pyhäjärveltä, tanssitaiteilija ja psykologi Reetta Parvikko Raumalta sekä kuvataiteilija Tuula Kuusela Lapista.

Ilmoittautumiset 1.9.2008 mennessä.

Ohjelma ja lisätiedot:
www.raumanseutu.fi/ tai suoraan

www.rauma.fi/raumanseutu/kulttuurilaturi/ilmoittautuminen.htm

Tervetuloa!

Hannele Kolsio
Projektipäällikkö / Kulttuurilaturi
Rauman seudun kulttuuriyhteistyöhanke
PL 41, 26101 RAUMA
044 - 793 3078
etunimi.sukunimi@rauma.fi
www.raumanseutu.fi

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin