Ohita navigaatio

21.4.2008

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Kuvailutulkkausta Kudos-näyttelystä 7.5.2008

Kudos - Maarit Hedmanin maalauksia Espoon kulttuurikeskuksen galleriassa 29.4.-11.5.2008.

Maarit Hedmanin näyttelystä Kudos järjestetään keskiviikkona 7.5 klo 17-19 kuvailutulkinta ja ääni-improvisaatio. Maalausten kuvailijana toimii Heini Järvinen, joka on kirjoittanut myös maalauksiin kuvailevia tekstejä. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston ääni-improvisaatioryhmä "Unakiit" esittää tulkintoja maalausten ja runojen tunnelmista. "Unakiit": Emmi Knuutinen (FI), Thais Morell (BRA), Ingrit Vaher (EE). Esityksen ohjaus: Juha Valkeapää (FI).

Kudos kulkee läpi elämän; menneestä tähän hetkeen, tästä tulevaan, elämästä kuolema taa. Tunteet, hetket, muistot, haaveet ja unelmat ovat pieniä silmukoita elämän kudoksessa. Ne karkaavat joskus, menevät solmuun, muodostavat reikiä. Kudos on epätäydellinen, mutta hauraudessaan kaunis. Jokainen silmukka on arvokas tässä sävykkäässä kudelmassa.

Minä katselen omaa kudostani hellästi hyväksyen. Se on kallisarvoinen omine pelkoineen ja suruineen mutta myös iloineen ja nauruineen. Siinä on paljon rakkautta ja elämänmakua. Se on joskus verkkoa, joka on kutoutunut yhteen melkein kuin useasta elämästä.

Olen siirtynyt maalauksesta toiseen kuin silmukoiden ajatuksiani ja tunteitani. Maalauksen jälki on ollut välillä herkkää kuin ohut lanka toisinaan taas voimakasta kuin paksu köysi. Kosketus maalauksen pinnalla on vaihdellut herkästä sormien sivelystä, terävään käsittelyyn palettiveitsellä. Yhtä kaikki olen nauttinut maalaamisesta. Se on ollut jälleen kerran puhdistava ja voimaa antava prosessi.

Maalauksiin liittyvät kiinteänä osana kirjoittamani runot. Ne avaavat maalatessani kokemiani tunnetiloja. Haluan jatkuvasti etsiä uusia keinoja, joilla maalausteni maailmaa voidaan avata mahdollisimman monille. Tässä näyttelyssäni yhdistämme tekstejä, ääniä. laulua, musiikkia ja kuvailua.

Näyttelyn avajaiset ovat 29.4 klo 18-20. Muusikko Emmi Knuutinen tulkitsee laululla ja kanteleella maalausten tunnelmia avajaisten yhteydessä klo 19.

Tervetuloa avajaisiin ja seuraamaan ääni-improvisaatiota ja kuvailutulkintaa!

 

Lisätietoja:
Maarit Hedman
Puhelin: 0407025181. E-mail: maarit.hedman@pp.nkl.fi
www.maarithedman.com (sivut päivittyvät 28.4.2008 mennessä)

 

Gallerian osoite:
Espoon kulttuurikeskuksen galleria
Kaupinkalliontie 10 / Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Avoinna: ma-pe klo 8-21, la klo 9-18 ja su klo 9-15.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin