Ohita navigaatio

17.3.2008

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Jos olet yksin ja salaa - kaksikielinen teatteriesitys

Jos olet yksin ja salaa on lämmin pienimuotoinen esitys, joka johdattaa katsojansa kiireettömään maailmaan ja nostattaa mielikuvituksen laukkaan. Hannele Huovin esikoisteoksen pohjalta tehdyn esityksen tekee ainutlaatuiseksi sen kaksikielisyys: suomen kieli ja suomalainen viittomakieli ovat tasavertaisessa asemassa ja käyvät dialogia keskenään. Huovin runoissa herätellään aisteja, nauretaan, pysähdytään kuuntelemaan ja muistelemaan. Esitys on kuin leikki, joka saa siivet alleen kun peili herää henkiin.

Ensi-iltansa "Jos olet yksin ja salaa" sai Tampereella 18.4. 2007 ja sitä esitettiin Teatteri 2000:n näyttämöllä Kuusvooninkisessa Finlaysonilla. Keväällä esitys oli osana Tampereen Taidekaaren ohjelmaa. Syksyn 2007 esityskiertueella olimme mm. Lastenkulttuurikeskus PiiPoon elokuun teatterivieras. Esiinnyimme valtakunnallisessa esteettömyysseminaarissa Tampere-talossa, Vantaalla uudessa Lasten TottaTarua kirjallisuustapahtumassa, Turussa terapiakoti Sateenkaaressa ja Pirkanmaalla erityispäiväkodeissa. Helmikuussa 2008 olemme jo vierailleet Hämeenlinnassa Kuurojen Palvelusäätiöllä, Espoossa taidetalo Pikku-Aurorassa sekä Tampereella ja kiertue jatkuu. Huhtikuun alussa meidät on kutsuttu Viroon ja kesällä meidät nähdään Kajaanin runoviikolla 5.-6. heinäkuuta. Katsojia olemme saaneet viittomakielisistä, kuurosokeista, kuulevista, dysfaatikoista sekä kehitysvammaisista ja katsojien ikäjakauma on ollut 2-75 vuotiaat.

Esitys on tilattavissa sopimuksen mukaan ja sen kustannukset muodostuvat esitys- ja matkakuluista. Tilaa esityksemme tarvitsee noin 16 neliötä. Varsinaista näyttämötilaa emme tarvitse.

Dramatisointi, ohjaus ja roolit: Pirkko Uitto ja Kirsi Mustalahti
Viittomakielen ohjaus ja käännöstyö: Marja Hihnala

Esitys on toteutettu Taiteen keskustoimikunnan lastenkulttuurijaoksen työryhmälle myöntämän apurahan turvin.

Lisätiedot:
Kirsi Mustalahti
050 3661264
kirsi.mustalahti@hotmail.com
kirsi@rokkarit.com

Lisätietoa löytyy myös kevään aikana aukeavilta nettisivuilta
www.rokkarit.com/teatteri

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin