Ohita navigaatio

14.1.2008

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Taidemuseoiden teemapäivien aiheena taidemuseot ja diversiteetti (7.-8.2.2008 Ateneumissa)

 

Teema 08 järjestetään Ateneumissa 7.-8. helmikuuta 2008 aiheena taidemuseo ja diversiteetti. Päivien aikana syvennytään kulttuurisen monimuotoisuuden laajaan kenttään käsitteiden, teorian ja konkreettisten kokemusten kautta.

Monikulttuurinen yhteiskunta tarjoaa museoille tilaisuuden arvioida uudelleen omaa tehtäväkenttäänsä sekä tarkastella kriittisesti kulttuurimme perusrakenteita. Kuinka diversiteetti huomioidaan museon toiminnassa? Mikä on kulttuurisen monimuotoisuuden suhde kansallisen kulttuuriperinnön varaan rakennettuun identiteettiin?

Yhteistyössä British Councilin kanssa Valtion taidemuseon kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet -yksikkö Kehys on kutsunut pääesiintyjäkseen professori Baroness Lola Youngin, joka kuuluu Ison-Britannian tunnetuimpiin asiantuntijoihin kulttuurisen diversiteetin alalla. Hän on ollut kulttuurin tutkimuksen professorina Middlesexin yliopistossa ja vuonna 2004 hänet aateloitiin ansioistaan monikulttuurisen yhteiskunnan edistäjänä.

Monikulttuurisuus ja diversiteettikysymykset ovat olleet vahvasti esillä myös monen suomalaisen taidemuseon toiminnassa viime vuosina. Osa näistä hankkeista esitellään teemapäivillä sekä Teema 08 -sivustolla.

Teemapäivien ohjelman toivotaan herättävän keskustelua, synnyttävän ajatuksia ja saavan pohtimaan kulttuurien välisiä rajapintoja uudella tavalla.

Teema 08 on osa Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuoden tapahtumia.

 

Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja: http://www.fng.fi/fng/rootnew/fi/kehys/teema08/ilmo.htm


 

 

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin