Ohita navigaatio

14.10.2006

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Testausraportti myönteinen

Uudistuneen Kulttuuria kaikille -sivuston saavutettavuudesta on teetetty testausraportti. Raportissa on otettu kantaa sivuston yleisilmeeseen ja saavutettavuuteen, ja listattu onnistumisten lisäksi sivuston saavutettavuutta heikentäviä seikkoja.

Sivusto on raportin mukaan selkeä ja riittävän väljä, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että yhdellä sivulla ei ole liikaa tekstiä tai kuvia. Erityiskiitos saatiin siitä, että viittomakieliset otetaan huomioon videoesityksen avulla. Kaikista kuvista on saatavilla myös niin sanottu alt-teksti, joka selittää sanallisesti kuvan sisällön.

Kuvat ja koristeet saavat myös hyväksyvän palautteen. Sivut ovat selainohjelmasta riippumattomat, mikä lisää käytettävyyttä sivustolla vierailevan näkökulmasta. Toisaalta linkkien aktivoituminen ilmaistaan alleviivauksella, ja näköesteistä ihmistä auttaisikin, jos linkin aktivoituminen näkyisi myös esimerkiksi lihavointina.

Yleisesti ottaen sivusto toteuttaa saavutettavuuden verkkosuunnittelun periaatteet. Palaute kannustaa sivuston saavutettuuden jatkuvaan ylläpitoon, ja toivottavasti sivusto voi toimia kannustavana esimerkkinä muillekin.

 
 
Siirry sivun alkuun