Ohita navigaatio

Tietoa Kaikukortista

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole rahaa esimerkiksi museolippuun, teatterilippuun tai taidekurssiin. Silti heidän pitää saada käyttää kulttuuria.


Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voi hankkia ilmaisia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin! Kaikukortilla voi päästä ilmaiseksi myös kansalaisopiston kursseille. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan.

Kaikukortti on käytössä Espoossa, Kainuussa, Karkkilassa, Lappeenrannassa ja Savonlinnassa. Kaikukortti on vuonna 2019 kokeilussa myös Oulussa, Kemissä, Kempeleessä, Lohjalla, Torniossa, Kauhavalla, Evijärvellä, Lappajärvellä, Kauniaisissa, Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä. 

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

 • sinusta tuntuu, että sinulla ei tällä hetkellä ole rahaa pääsylippuihin
 • olet vähintään 16-vuotias
 • asut Espoossa, Kainuussa, Karkkilassa, Lappeenrannassa, Savonlinnassa, Oulussa, Kemissä, Kempeleessä, Lohjalla, Torniossa, Kauhavalla, Evijärvellä, Lappajärvellä, Kauniaisissa, Keski-Pohjanmaalla tai Kruunupyyssä.
 • käytät palveluja sellaiselta sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa.


Mistä voi saada Kaikukortin?

Kaikukortti-toiminnassa on mukana paljon sosiaali- ja terveysalan toimijoita. Saat Kaikukortin, jos olet tällaisen toimijan asiakas ja sinulla ei riitä rahaa tällä hetkellä kulttuuriin.

Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta. Sinun ei tarvitse todistaa henkilökunnalle, paljonko rahaa ansaitset. 

Alla olevista linkeistä voit lukea, mistä Kaikukortin voi saada:


Mihin Kaikukortilla pääsee?

Kaikukortilla voi hankkia lipun moniin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Kaikukortilla voi hankkia kurssipaikkoja myös kansalaisopistojen kursseille. Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuuritoimija kertoo verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin pääsee Kaikukortilla. Voit myös soittaa kulttuuritoimijalle ja kysyä mihin Kaikukortilla pääsee. Kaikukortilla ei valitettavasti pääse kaikkiin kulttuuritapahtumiin.

Alla olevista linkeistä voit lukea, mihin Kaikukortilla pääsee.

 • Tetoa Espoon Kaikukortti-toiminnasta yleiskielellä
 • Lisäksi Kaikukortilla pääsee Ateneumin taidemuseoon, Nykytaiteen museo Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon Helsingissä.

  Miten hankit pääsylipun Kaikukortilla

  Kaikukortti ei tarkoita, että voit mennä esimerkiksi teatteriesitykseen suoraan ilman lippua. Sinun täytyy hankkia lippu kulttuuritoimijan lipunmyynnistä. Kun hankit liput, näytä Kaikukortti ja kerro sen numero. Silloin saat lipun ilman maksua. 

  Jos ostat lipun Lippupisteen, Lipputoimiston, Ticketmasterin tai Kajaani Infon kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. 

  Kaikukortilla ei voi hankkia lippuja verkkokaupoista.

  Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille etukäteen. Anna samalla Kaikukorttisi numero.

  Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä, joten sinun kannattaa hankkia lippu tai ilmoittautua kurssille ajoissa. 


  Ota Kaikukortti mukaasi

  Ota Kaikukortti mukaan kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. 


  Lippuja myös lapsille

  Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voitte mennä kulttuuritapahtumaan yhdessä. Voit hankkia perheesi lapsille lippuja Kaikukortilla, silloin kun menette samaan tapahtumaan. Lapset eivät kuitenkaan pääse kanssasi kansalaisopistojen kursseille Kaikukortilla.


   
  Siirry sivun alkuun

  Voit lähettää meille kysymyksiä ja kommentteja 
  Kaikukortista.


  Puhelinnumero:
  040 931 0576 (Aura Linnapuomi)


  Sähköposti: 
  aura.linnapuomi(a)cultureforall.fi

  Postiosoite: 
  Kulttuuria kaikille -palvelu
  Tallberginkatu 1 / 48
  00180 Helsinki 


  Käyntiosoite:

  Kulttuuria kaikille -palvelu
  Kaapelitehdas
  Tallberginkatu 1
  D-rappu, 5. kerros