Ohita navigaatio

2.3.2020

Temabild.

Inbjudan till vår första workshop 16.3.2020 - Arbetsgruppen för kulturpolitik, invandrare och främjande av kulturell mångfald

Bästa mottagare,
 
Vi i arbetsgruppen för kulturpolitik, invandrare och främjande av kulturell mångfald bjuder in alla våra intressentgrupper och andra intresserade till projektets första workshop måndagen den 16 mars kl. 12.30 –16.00. Temat för workshoppen är möjligheterna för invandrare och för personer med utländsk bakgrund som är födda i Finland att bedriva yrkesmässig och annan konst- och kulturverksamhet i vårt land. Plats: Undervisnings- och kulturministeriet, mötesrum Jukola, Sjötullsgatan 1, Helsingfors.

Workshoppen söker svar på hur var och en kan ges möjligheter att eftersträva professionalitet inom konst och kultur samt delta i det finländska konst- och kulturlivet som skapare och producent. Workshoppen diskuterar bland annat vilka konkreta faktorer som skapar detta slags möjligheter och vilka som hindrar dem från att förverkligas. Hur påverkar olika aktörer i samhället att dörrar öppnas eller stängs? Vilka slags lösningar behöver vi för att kunna främja likabehandling och lika möjligheter på konst- och kulturområdet?

Anmälningen

Anmäl er till workshoppen via länken nedan senast tisdag 10.3. Det finns plats för 80 deltagare. Vänligen observera att platserna fylls i anmälningsordning.  Om det inte finns några lediga platser kvar, kan du anmäla ditt intresse till Kati Ojala  kati.ojala(a)minedu.fi med tanke på eventuella annulleringar. Också i det fallet fylls platserna i anmälningsordning.
Anmälningar till workshoppen

Inledningarna hålls på engelska. Diskussionerna går på finska samt vid behov också på engelska och svenska. Vänligen ange om du behöver teckenspråkstolkning via anmälningsblanketten senast onsdagen den 4 mars.

Tillgänglighet

Det finns induktionsslingor på plats. Vänligen ange om du behöver en tillgänglig plats via anmälningsblanketten. Till dem som behöver en tillgänglig ingång skickar vi separata ankomstinstruktioner.
 

Mer information

Den här inbjudan kan spridas på det sätt ni anser vara bäst. 
 
Undervisnings- och kulturministeriets projekt: Arbetsgruppen för kulturpolitik, invandrare och främjande av kulturell mångfald

 
 
Med vänlig hälsning,
 
Pasi Saukkonen, ordförande för arbetsgruppen
Maija Lummepuro och Sini Keinonen, sakkunnigsekreterare för arbetsgruppen
Undervisnings- och kulturministeriet

 
Siirry sivun alkuun