Ohita navigaatio

18.4.2018

Involverande Museum II –projektet har startat på Konst- och museum centret Sinkka

I januari började Museum of Contemporary Art II – Konst och hälsa på Kervo konstmuseum. Projektet identifierar möjligheter till samarbete mellan Konst- och museets centrum Sinkka och Kervo stads social- och familjetjänster och testar nya typer av kundorienterade museitjänster. Under projektet skapas rutiner som gör det möjligt för social- och familjetjänster att bättre utnyttja museitjänsterna. Samarbetet hjälper båda parterna i planeringen av vardagliga aktiviteter och främjar konstverksamhet i vårdens vardag.

Projektets målgrupper är äldre (vårdhem och hemvårdsklienter), invandrare, psykiatriska rehabiliterare och kunder med funktionshinder. Tillsammans med kunder utvecklas nya servicemodeller, som funktionella guider, workshops, popup-utställningar och stimulandspaket för användning av både inom och utanför museets väggar.

Ur ett samhällsperspektiv ligger fokus på involvering av olika befolkningsgrupper och förebyggande av utslagning, där volontärnätverken i Kervo och Sinkka spelar en nyckelroll. De viktigaste målen för Museum II-projektet är att kartlägga volontärnätverket för museets centrum och organisera verksamheten i en samhällsresurs. Med dem kan också konstbaserat välbefinnande tillhandahållas utanför museets väggar. Förutom konstutbildning omfattar projektets huvudteman jämlikhet, interaktion, delad kompetens och tillgänglighet. Projektet finansieras av Museiverket, staden Kervo och Centret för Konstfrämjandet.

För mer information:
Museilektor Kirsi Nuppola, kirsi.nuppola (a) kerava.fi, tfn +358 40 318 3436
Projektansvarig Outi Putkonen, outi.putkonen (a) kerava.fi, tfn +358 40 318 2860 

Mera information på Sinkkas hemsidor (på finska).

 
 
Siirry sivun alkuun