Ohita navigaatio

15.11.2016

Välkommen med att planera Queergömmor!

Queergömma logo

Queerkätkö Helsinki (Queergömma Helsingfors) är ett samfundskonstverk, som lånar sin form och struktur av den populära hobbyn kring geogömmor.

Idén med verket är att med hjälp av GPS-positionering söka olika gömmor som berättar om platser, erfarenheter eller händelser i huvudstadsregionen som varit viktiga för transpersoner eller för queerminoritetens minoriteter såsom t.ex. språkminoriteter eller personer med en funktionsnedsättning.

Vi söker deltagare till planeringsgruppen som ska fundera på och kartlägga lämpliga platser för verket. Till planeringsgruppen välkomnar vi alla personer bosatta i Helsingforstrakten för vilka HBTIQ-frågor är viktiga. Planerandet och förverkligandet av verket sker i februari-april 2017 genom träffar 1–2 gånger per vecka.

Queerkätkö Helsinki är ett samfundskonstverk av bildkonstnärerna Kalle Hamm och Dzamil Kamanger och det förverkligas som en del av Finland 100 – I regnbågens färger -projektet våren 2017. Verket offentliggörs 26.6.2017 i samband med Helsinki Pride-festivalen, då publiken har en möjlighet att delta i sökandet av gömmorna.

Verket är en fortsättning på samfundskonstverket Gaykätkö (Gaygömma), som förverkligades i Åbo våren 2016 som en del av VASTAAN+OTTO - triennalen för samfundskonst.

Anmälningar

I planeringsgruppen ryms 10 (myndiga) personer och platserna fylls i anmälningsordning.
Tidigare erfarenheter av geogömmor krävs inte. Anmälningar tas emot av Rita Paqvalén, rita.paqvalen(a)cultureforall.fi före 14.12.2016.

Första träffen

Den första träffen arrangeras i början av februari. Gruppen kommer överens om dagen och tiden för den första träffen.

Mer info

Kalle Hamm 041-5451620

Mer om Queerkätkö-projektet
suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/events/queergommor
facebook.com/queercache

Mer info om konstnärerna

Mer om Finland 100 – I regnbågens färger-projektet

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin