Ohita navigaatio

12.4.2016

Finland 100 logo

Seminarium: Tietoisesti vaiennetut (”Medvetet nedtystade”)

17.5 kl 16.00–18.30
Päivälehden museo (”Dagstidningens museum”), Ludvigsgatan 2–4, Helsingfors

Bakgrund

Finlands lag innehöll fram till år 1999 en lagparagraf som gjorde ”uppmuntran till homosexualitet” straffbart. Lagparagrafen som trädde i kraft 1971 i samband med dekriminaliseringen av homosexualitet, påverkade på många sätt hur homosexualitet framställdes eller förtegs i finländska medier. I seminariet diskuteras de effekter lagparagrafen hade på det offentliga samtalet under 1970- och 1980-talet.

Två män med skyltor på riksdagshusets trappor

Paneldiskussion

Seminariet arrangeras på den internationella dagen mot homo- och transfobi 17.5.2016. I paneldiskussionen deltar president Tarja Halonen, advokat Ulf Månsson och författare Pirkko Saisio. Diskussionen modereras av professor och mediaforskare Anu Koivunen. Seminariets språk är finska.

Anmälan

Seminariet rymmer maks. 80 deltagare. Seminariet är fullbokat!

Tillgänglighet

Museilokalerna är tillgängliga och seminariet tolkas vid behov till finskt teckenspråk. Meddela om eventuella tolkningsbehov i samband med anmälningen! Mer info om tillgängligheten uppdateras inom kort på seminariets FB-event.

Finland 100 – I regnbågens färger

Finland 100 år – i regnbågens färger är ett kultur-, konst- och informationsprojekt, vars syfte är att synliggöra sexuella och könsminoriteters (HBTIQ) historia som en del av det självständiga Finlands historia, att samla in ny kunskap om deras vardag och historia samt att lyfta fram aktuella konst- och kulturproduktioner med queert perspektiv.

Finland 100 - i regnbågens färger på Facebook

www.seta.fi
www.kulturforalla.fi
Facebook-event


Mer information

Projektchef Rita Paqvalén, rita.paqvalen(a)cultureforall.fi
Konstnärlig ledare Katriina Rosavaara, katriina.rosavaara(a)gmail.com

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin