Ohita navigaatio

22.3.2016

Föreläsning: Queering the actor 11.4.2016, Helsingfors

Queering the actor, the dramatic text and the theatre- biophilic mixtures.
Sebastian Bark and Ilia Papatheodorou (She She Pop)

Esitystaiteen keskus, Helsingfors 11 April 2016 at 17-20
Föreläsningen är gratis men kräver förhandsanmälan till: lustrf(a)gmail.com

Sebastian Bark och Ilia Papatheodorou presenterar sitt arbete och arbetsmetoderna de använder sig av inom gruppen She She Pop. Föreläsningen fokuserar på användadet av uppgiftsbaserade strategier och självbiografiskt material som arbetsmetod för scenen.

She She Pop

She She Pop är ett scenkonstkollektiv som grundades i slutet av 90-talet av en grupp utexaminerade från scenkonstprogrammet i Gießen. Idag består gruppen av Sebastian Bark, Johanna Freiburg, Fanni Halmburger, Lisa Lucassen, Mieke Matzke, Ilia Papatheodorou och Berit Stumpf.

För She She Pop är scenen ett rum där beslut fattas och olika former av dialog och sociala system testas. Läs mer om She She Pop på: sheshepop.de/en

Arrangör

Föreläsningen arrangeras av LUST inom projektet Den autonoma skådespelaren (DAS). Projektets strategi bygger på ett praktiskt och teoretiskt, konstnärligt och normkritiskt undersökande av hur konstnärlig autonomi ser ut för en scenkonstnär idag. Programmet syftar till att stärka den enskilda scenkonstnärens kompetens att utveckla det egna scenuttrycket och anpassa det till olika miljöer och arbetskonstellationer. Programmet är kuraterat av Rickard Borgström.

För mer info, kontakta:

Jonas Welander
lustrf(a)gmail.com
+358 45 164 6004
www.lust.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin