Ohita navigaatio

14.1.2016

Välfärdens framtid är kulturell -seminarium i Vasa 26.1.2016

Slutseminariet för det första året av projektet Välfärd för kommuner över gränser ordnas i Draama-salen i Vasa huvudbibliotek tisdag 26.1.2016. Under det eftermiddagslånga seminariet granskas välfärdstjänster baserade på konst samt framtiden för det kulturella äldrearbetet ur olika perspektiv.

En av seminariets talare är Anna Pylkkänen, för många känd från den uppmärksammade tv-serien Hoivakodit kuntoon som visades i fjol. Hennes tema på seminariet i Vasa är Välfärdens framtid i ett åldrande samhälle.

Temat för Vasa stads pilotprojekt var tjänstedesign i det kulturella äldrearbetet. Staden initierade samarbete med Designcenter Muova i syfte att utnyttja de möjligheter som tjänstedesign kan erbjuda i planeringen av en handlingsmodell för servicecentret, som öppnades hösten 2015. Under seminariet kommer utvecklingschef Miia Lammi och Vasa stads representanter att berätta mer om tjänstedesign samt informera om hur samarbetet har förlöpt. 

I november-december 2015 framfördes föreställningen Vanharoosa på Seinäjoki stadsteater. Pjäsen, som baserar sig på historier som äldre människor i området återgett, drog massor av publik. Under seminariet berättar företrädare för Kulttuurikollektiivi Silta om hur föreställningen kom till och om det till föreställningen kopplade projektet Kohtaaminen. I sitt öppningsanförande frågar sig Matti Paloneva, resultatområdesdirektör för hem- och anstaltsvården i Vasa, om sote kommer att medföra ytterligare hinder för välfärdstjänsterna för äldre i kommunerna.  Seminariet är avgiftsfritt och kaffeservering ingår. Välkommen!

Anmäl dig senasta 21.1.2016 via surveymonkey.com


Program: Välfärd för kommuner över gränser -Nyhetsbrev 7/2015 (pdf)

Välfärd för kommuner över gränser hemsidor

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin