Ohita navigaatio

6.11.2015

Flersinnad konst temat under Konstträffen vid Tikanojas konsthem, Vasa 14.11

Outi Salonlahti från Kultur för alla föreläser

Konstträff 14.11

I samband med utställningen Med alla sinnen! ordnas Konstträff lördag 14.11 kl. 14–15.30. Vid tillfället föreläser planerare Outi Salonlahti från den riksomfattande servicen Kultur för alla under temat flersinnad konst. Servicen erbjuder information och stöd för kulturaktörer, t.ex. museer i frågor om tillgänglighet och mångfald. Föreläsningen hålls på finska, men tillfället är tvåspråkigt. Under Konstträffen finns induktionsslinga tillgänglig som hjälpmedel för besökare som använder hörapparat. Konstträffen är öppen för alla och ingår i museets inträdesbiljett.

Utställningen Med alla sinnen!

Hur känns konst? Hur doftar den? Man kan närma sig utställningen Med alla sinnen! Miniatyrskulpturer och porträtt ur Y.A. Jänttis samling vid Tikanojas konsthem genom flera olika sinnen. Över hundra verk från WSOY:s tidigare förlagschef, Yrjö A. Jänttis omfattande konstsamling ställs ut på ett nytt sätt: skulpturhav, skuggspel och sinnesberöring utlovas.

Höstens pedagogiska utställning på Tikanoja är riktad till specialgrupper såsom synskadade och invandrare. En hel del material som återfinns i konstverken är utställda för publiken att känna och dofta på. Texterna i utställningen är lättlästa och finns tillgängliga i punktskrift. Även ämnen som finsk kultur, skogen och natur öppnar sig för besökaren via ett flertal djurskulpturer. Utställningen har producerats av Tikanojas konsthem i samarbete med Borgå museum.

Guidningar till utställningen

Guidningar till utställningen ordnas under jämna veckor söndagar kl. 13 på svenska. Finskspråkiga guidningar torsdagar och söndagar kl. 14. Guidningar är öppna för alla och ingår i museets inträdesbiljett.

Utställningen är öppen fram till 10.1.2016 från tisdag till söndag kl. 10-16 vid Tikanojas konsthem.

Tikanojas konsthem

Hovrättsesplanaden 4, Vasa
(06) 325 3916
tikanojantaidekoti.fi

 
Siirry sivun alkuun