Ohita navigaatio

9.9.2015

Regnbagsbord i bibliotek
Foto: Rita Paqvalén

Paneldiskussion: Det queera biblioteket 14.10

14.10.2015 kl. 16.30–17.45, Arbis bibliotek, Dagmarsgatan 3, Helsingfors, 3 vån.

Biblioteken brukar ofta lyftas fram som modellexempel på öppna och tillgängliga kulturinstitutioner, och biblioteken figurer även som viktiga tillflyktsorter i många HBTIQ-personers uppväxtskildringar. Men hur öppna är biblioteken i dag? Vad är en Regnbågshylla och på vilka andra sätt kan biblioteken möta HBTIQ-personers behov? Kom med och diskutera!

Deltagare i panelen

I panelen deltar specialbiblioteksfunktionär Mikael Gros (Sellobiblioteket/ Esbo stadsbibliotek), bibliotekarie Ylva Larsdotter (Arbis bibliotek) och bibliotekarie Christer Edeholt (Umeå stadsbibliotek). Diskussionen leds av verksamhetsledare Rita Paqvalén (Kultur för alla).

Arrangörer

Finlands svenska biblioteksförening, Helsingfors arbis, Kultur för alla & Regnbågsankan

Tillgänglighet

Arbis huvudingång är tillgänglig och det går att komma med bil ända fram till den. Arbis har tyvärr inga egna parkeringsplatser. Gatuparkeringen i de omgivande kvarteren är avgiftsbelagd.
Arbis lokaler är tillgängliga och biblioteket, som ligger på tredje våningen, kan nås med hiss från bottenvåningen. Under seminariet har biblioteket även en hörselslinga.
På andra våningen finns en tillgänglig toalett. Arbis har också en rullstol att låna. Ring i förväg till vaktmästaren, tfn (09) 310 494 92 så väntar rullstolen på dig vid ingången.

Mera information

Rita Paqvalén
040 674 3528
rita.paqvalen(a)cultureforall.fi

 
 
Siirry sivun alkuun