Ohita navigaatio

24.8.2015

Mångfald i media 2015

Hanaholmen - kulturcentrum för Sverige och Finland
Måndagen 21.9.201

Huvudtalare

För första gången på sju år föreläser den svenska mediepersonligheten Bonnier Tidskrifters Amelia Adamo i Finland! Och det gör hon som huvudtalare och hedersgäst på seminariet "Mångfald i medier 2015" måndagen den 21 september på Hanaholmen — kulturcentrum för Sverige och Finland i Esbo. Nu har du chansen att träffa Amelia i egen hög person!

Mångfald i media

"Mångfald i media"-seminariet arrangerade för första gången på hösten 2014 av tidningen SOS Aktuellt utgiven av Finlands Svenska Handikappförbund. På publikens begäran blir det en uppföljning av det lyckade seminariet! Tillsammans med Hanaholmen — kulturcentrum för Sverige och Finland blir Mångfald i media 2015 ännu större och bättre!

Seminariets devis är att alla har rätt att synas på ett positivt sätt i medierna oberoende av funktionshinder eller social status. För oss är det livsviktigt att personer med funktionshinder och andra minoriteter, både sociala och etniska, syns i medierna och att även deras röst blir hörd. Det är vår uppgift att slå på stora trumman och föra fram det här budskapet.

Seminariets huvudtalare, den svenska mediepersonligheten Bonnier Tidskrifters Amelia Adamo, har gått stenhårt in för att förändra och förbättra även äldre kvinnors ställning inom magasinvärlden. Amelia, som studerat sociologi, förespråkar diversitet och inkludering inom media.

Vår andra svenska talare Tomas "Genusfotografen" Gunnarsson hittade tidningen SOS Aktuellt före vi hittade honom. Tomas har nämligen använt tidningens rosade pärm "Stjärnorna på Svartå Slott" i en av sina böcker. Tomas berättar mer också om det här på seminariet!

Program - Mångfald i media 2015


13.00 Välkomna, chefredaktör Daniela Andersson, SOS Aktuellt
13.05 Välkomsthälsning, vd Gunvor Kronman, Hanaholmen — kulturcentrum för Sverige och Finland
13.15 Öppningstal, Ordförande Anna Caldén, Finlands Svenska Handikappförbund
13.30 Mångfald i media — journalistens perspektiv. Jeanette Björkqvist (journalist på HBL, Svenska Dagbladet, Yle samt rosad pjäsförfattare) och svenska Peter Al Fakir (journalist och mångsysslare aktuell som programledare i nya tv-serien "Dom kallar oss handikappade" på Yle Fem.
14.00 Mångfald ur genusperspektiv, "Genusfotografen" Tomas Gunnarsson
15.00 Kaffe med Fazers blå.
15.30 Amelias vision, Chefredaktör Amelia Adamo, Bonnier Tidskrifter
16.30 Avslutning
16.30 -18.00 Cocktail, tilltugg & mingel. Malmgård och AMKA bjuder på dryckerna!

Moderator: chefredaktör Daniela Andersson.
Arrangörerna förbehåller sig rätten till ändringar i programmet.

Anmälningar

Anmälningar på Hanaholmens hemsida

 
Siirry sivun alkuun