Ohita navigaatio

20.8.2015

(Inter)acting with the Inner Partner - Kurs för nybörjare

Öppen för alla
Undervisning på engelska, finska och svenska
September — december 2015 i Helsingfors

Vad är (Inter)acting with the Inner Partner?

På vilket sätt är du kreativ? Hur når du en känsla av frihet då du uppträder? Vilka teman är viktiga för dig? Hur kan du bli mer avslappnad och elastisk i ditt varande och görande? På vilket sätt är du lekfull?

(Inter)acting with the Inner Partner (IwIP eller AwIP) är en disciplin som utforskar bland annat ovanstående frågor via soloimprovisation. Det är en handledd process som går ut på att du lär känna dig själv genom att bli medveten om och relatera till dina inre partners inför en publik. IwIP erbjuder psykofysiska studier i skådespelandets dynamik, dramatisk lek och kreativ kommunikation. Metoden utvecklades av professor Ivan Vyskočil på Teaterakademin i Prag och har sina rötter i teater, skrivande, psykologi och filosofi.

En metod för alla — en öppen metod


IwIP passar alla som är intresserade av att utveckla ett kreativt förhållande till sina egna inre partners i sällskap av andra. Konstnärer och människor inom det kreativa fältet; regissörer, skådespelare, koreografer, dansare, författare, musiker, filmmakare, studerande, terapeuter och lärare både i Finland och internationellt har inspirerats av metoden. IwIP är inte en disciplin för någon enstaka yrkesgrupp och är inte utvecklad för ett i förväg fastställt ändamål. IwIP är en "öppnande" metod — den öppnar upp mot det som är möjligt. Det innebär att riskera ett möte, att upptäcka viktiga frågor och både ställa dem och besvara dem till fullo. I sin bredaste mening är IwIP en väg mot självförståelse, acceptans och självförverkligande. I praktiken blir IwIp vad du själv gör det till.

Kurs för nybörjare

Föreningen Culture Current rf erbjuder en kurs för nybörjare i höst. Kursspråket är engelska men det går att få feedback på finska eller svenska enligt behov. Deltagarna använder valfritt språk, vanligen sitt modersmål. Gruppens storlek är max 12 personer.

Tidtabell och plats

2.9—16.12.2015 (16 gånger). Gruppen samlas en gång i veckan på onsdagar kl. 17—19. Om behov uppstår grundas en andra grupp som träffas kl. 19—21. Tiderna kan justeras något. Platsen är Finlands Skådespelarförbunds repetitionssal, Annegatan 31—33 D, Helsingfors.

Lärare

Alexander Komlosi, MFA, PhD. Assisterande lärare: Ida Backer, MFA. Gästlärare: Milja Sarkola, MFA
Mer information om lärarna

Ansökning

Deadline för ansökan: 28.08.2015

För mer information om bl.a. avgifter och om att lämna in ansökan, kolla Culture Currents hemsida: New IwIP Course Beginning Students eller kontakta Alexander Komlosi 0404110706, alexander(a)culturecurrent.org.

 
Siirry sivun alkuun