Ohita navigaatio

17.8.2015

Kom med och utarbeta programmet för Finlands 100-årsjubileum

Håller du på att förbereda ett evenemang, ett tillfälle, en utställning eller något annat projekt för att fira Finlands 100-årsjubileum, som du vill få med i programmet Finland 100 år?

Med hjälp av webblanketten på adressen suomi100finland.fi kommer du behändigt igång.

Finlands hundra år firas 2017 med ett omfattande och mångsidigt program som sprider sig över hela Finland från jubileumsårets början ända fram till självständighetsdagen. Programmet Finland 100 år utarbetas i samarbete mellan finländare och vänner av Finland. Projektet Finland 100 år, som leds av statsrådets kansli, sammanställer och samordnar jubileumsårets program.

Börja med webblanketten


Vem som helst kan föreslå ett projekt för programmet Finland 100 år. Nya projekt kan föreslås fram till hösten 2017. För att få med ditt projekt i programmet Finland 100 år ska du först fylla i en ansökningsblankett på webbplatsen Finland 100 år på adressen Suomi100finland.fi. På webbplatsen hittar du också närmare villkor och principer för antagning till programmet.

De projekt som antas till programmet Finland 100 år får rätt att använda statsrådets kanslis symbol Finland 100 i sin egen kommunikation i enlighet med de grafiska riktlinjerna. Närmare jubileumsåret kommer programprojekten också att presenteras som en del av jubileumsårets programhelhet på webbplatsen Finland 100.

Strängare villkor i fråga om mer omfattande samarbete


Under vissa förutsättningar kan projektet Finland 100 år också ha ett mer omfattande samarbete med ett programprojekt. Behovet för ett mer omfattande samarbete bedöms ur jubileumsårets helhetsperspektiv och kan inbegripa ekonomiskt bidrag. Utöver grundvillkoren finns det särskilda villkor för ett mer omfattande samarbete. Den ansvariga aktören för projektet bör vara en förening, ett företag eller någon annan juridisk person.

- Beslutsprocessen i fråga om ett mer utbrett samarbete är i praktiken alltid längre och innehåller fler skeden. Tillsammans med sekretariatet diskuterar man samarbetsformerna, och de besluten fattas av styrelsen. I samband med beslutet ingås dessutom ett separat avtal, sammanfattar programkoordinator Suvi Innilä ansökningsprocessen.

Förslag till mer omfattande samarbete kan göras fram till 15 den september 2015. Besluten fattas senast den 31 december 2015 eller om möjligt tidigare. Vid behov kompletteras programmet med en ny ansökningsomgång senare.

 
Siirry sivun alkuun