Ohita navigaatio

16.7.2015

Konferens: Tillgänglighet och Kultur i Helsingfors 12.11.

Kultursektorn har ofta likartade utmaningar vad gäller tillgänglighet. Därför arrangerar Funka och yrkeshögskolan Arcada en konferens med fokus på tillgänglighet och kultur. Idén är att dela kunskap mellan länderna och inspirera varandra.

Den 12 november är det dags för en ny konferens: Tillgänglighet och Kultur i Helsingfors. Programmet kommer att innehålla konkreta exempel och goda idéer om lyckade lösningar på tillgänglighet från museér, bibliotek och scenkonst från Sverige och Finland. Konferensen hålls på engelska.

Deltagaravgiften är 50 €. Fika och konferensmaterial ingår. Lunch till självkostnadspris. Kostnadsfritt för personer med funktionshinder, som är medlemmar i en funktionshinderorganisation.

Det färdiga programmet presenteras i augusti, men boka datumet redan nu!

Konferensen delfinansieras av Kulturfonden för Sverige och Finland, som har till syfte att främja kulturella förbindelser, ökad kännedom och kontakt mellan de båda ländernas kultur, näringsliv och folk.

Arcada i Helsingfors har 2700 studenter från 40 länder och bedriver såväl utbildning som praktiskt inriktad forskning inom vård, rehabilitering, idrott, det sociala området, ekonomi, teknik, media och kultur.

funka.com/om-funka/nyheter/sv/valkommen-pa-kulturkonferens-i-helsingfors

 
Siirry sivun alkuun