Ohita navigaatio

7.4.2015

Välkommen glada släkting!

IMPRO med DuvTeatern, premiär 6.5

Välkommen på släktfest! Vi utlovar sång, dans, dikter, lagom långa tal, undangömda fotoalbum och smaskiga familjehemligheter. Allt improviserat förstås!

Efter den framgångsrika poesiföreställningen Den Brinnande Vargen - en soaré med DuvTeatern, gör DuvTeatern nu improvisationsteater. Improvisation betyder att allt hittas på i stunden, varken publiken eller skådespelarna vet vad som kommer att hända. Välkommen glada släkting! utforskar och utmanar improvisationsteaterns konventioner och fantasins egensinnighet.

DuvTeatern ger fyra föreställningar på Svenska Teaterns Nicken-scen i maj 2015 i samarbete med Improvisationsteatern Stjärnfall, Labbet r.f. och Nicken NU. I samband med föreställningarna ordnas improvisationsverkstäder som leds av DuvTeaterns skådespelare.

Premiär

på NICKEN 6.5 kl 18.30

Övriga föreställningar

7, 8 och 9.5 kl 18.30
Föreställningarna den 7, 8 och 9.5 tolkas till finlandssvenskt teckenspråk.
Ett publiksamtal ordnas efter föreställningen den 9.5.

Biljetter

Biljetter fås via Svenska Teaterns biljettförsäljning (tel. 09-61621411) och lippu.fi -tjänsten. Pris 20/15 euro.

Arbetsgrupp

På scenen: Ragnar Bengtström, Marina Haglund, Mikaela Hasán, Yvonne Heins, Karolina Karanen, Salla Markkanen, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Pia Renes, Lotte Schauman, Johanna af Schultén, Elias Simons, Christoffer Strandberg och Jonne Tallberg

Föreställningskonceptet har skapats under ledning av Johanna af Schultén i samarbete med Mikaela Hasán.

Konstnärlig assistent och publikarbetare: Sanna Huldén
Musiker: Salla Markkanen
Videoplanerare: Paula Lehtonen
Kostymplanerare: Paula Varis
Producenter: Annina Blom och Johanna af Schultén

Tillgänglighet

Nicken är ett tillgängligt utrymme med en tillgänglig toalett. Teaterns tillgängliga ingång är den högra ingången (mot Skillnadsgatan). I lokalen finns en hörselslinga. Föreställningarna den 7, 8 och 9.5 tolkas till finlandssvenskt teckenspråk.
Se mer information om tillgänglighet på Svenska Teaterns hemsida under Kundservice.

DuvTeatern

DuvTeatern är en fri teatergrupp som består av teaterarbetare med och utan funktionsnedsättning. Gruppen är verksam i Helsingfors sedan 1999 inom ramen för föreningen DUV i Mellersta Nyland.

DuvTeaterns mål är att göra konstnärligt utmanande scenkonst och fördjupa kontakten mellan personer med och utan funktionsnedsättning. Teatern vill erbjuda konstnärer med intellektuell funktionsnedsättning en professionell plattform för att utveckla sin ambition och talang. Det är skådespelarnas idéer och intressen som står som grund för de konstnärliga projekten. Inom varje produktion samarbetar DuvTeatern därtill med utomstående professionella konstnärer och konstinstitutioner. DuvTeatern strävar efter en nära dialog med publiken, konstfältet och samhället.
Föreställningen Den Brinnande Vargen baserade sig på dikter skrivna av DuvTeaterns skådespelare, den erhöll Antoniapriset 2014 för konstnärligt mod och mångfald.

Nicken NU

Improföreställningen Välkommen glada släkting! är en del av Nicken NU, ett projekt som iscensätter inhemsk svenskspråkig dramatik tillsammans med fria teatergrupper och Labbet på Svenska Teaterns Nicken-scen under 2014-2017.

För mera information

www.duvteatern.fi
www.svenskateatern.fi
www.stjarnfall.fi
www.labbet.fi


 
Siirry sivun alkuun