Ohita navigaatio

23.6.2014

Logo av Jeppis Pride

Rätt till kultur! 25.7 Jakobstad

Kultur är en mänsklig rättighet, men hur öppen är kulturen för köns- och sexuella minoriteter? Vems blick styr, vem får vara med och hur väl beaktas olika minoriteters perspektiv och behov på kultur- och konstfältet? Och hur ser situationen ut på kulturfältet i Österbotten?

Jakobstads gymnasium/Pietarsaaren lukio, Skolgatan 20, stora auditoriet
25.7 kl. 14.00-15.30


Välkommen att delta i ett panelsamtal om kultur som en mänsklig rättighet! I samband med samtalet presenteras även den färska rapporten "Hurjan paljon enemmän queer!" - Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen toiveita ja kokemuksia liittyen taide- ja kulttuuritarjontaan (Kultur för alla 2014, sv. ung. "Jättemycket mer queer" - HBTQ-publikens önskemål gällande och erfarenheter av konst- och kulturutbudet).

I panelen deltar kultursekreteraren Marja-Leena Pitkäaho (Jakobstad), museichefen Selma Green (Österbottens museum i Vasa) och bibliotekskonsulten Päivi Jokitalo. Diskussionsledare är verksamhetsledaren Rita Paqvalén (Kultur för alla). Seminariet är tvåspråkigt.

Panelsamtal är tvåspråkigt.

Tillgänglighet

Jakobstads gymnasium är tillgängligt och huset har en tillgänglig hiss.
Den tillgängliga ingången (försedd med ramp) hittas på gymnasiet innergård. Innergården nås från Skolgatan 20. Det finns ingen tillgänglig parkering, men man kan lämna bilen på innergården nära den tillgängliga ingången.
Stora auditoriet är beläget på gatuplan och har platser för rullstol. Auditoriet har ingen hörslinga.
Det finns en tillgänglig toalett utanför auditoriet.

Arrangörer

Kultur för alla, Centret för konstfrämjande & Jeppis Pride
 
Siirry sivun alkuun