Ohita navigaatio

15.11.2007

Bifiskar viftar på sina stjärtfenor medan de tittar på Solrosorna.

Nätverksmuseer träffade varandra i Helsingfors den 12 oktober 2007

Representanter från museerna som är medlemmar i nätverket "Tillgänglighetsnätverk för museer" träffades i Helsingfors i samband med konferensen "Making Cultural Heritage Truly Inclusive" den 12 oktober 2007.


Under mötet diskuterade man om nätverket och museernas roll i det. Hur vill man få information om tillgänglighet (lösningar, projekt, erfarenheter, seminarier etc) på olika nordiska museer i framtiden? Vilket slags kunskap behöver man för att förbättra tillgängligheten på museerna? Med vilka andra museer i Norden skulle man vilja ha kontakter? Alla presenterade sig och berättade lite om sitt museum och tillgänglighetsarbetet där.

Olika möjligheter att fortsätta med projektet från och med 2008 diskuterades. Idén att binda ihop ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet och ansvarsrollen/koordineringen i nätverket fick också stöd från deltagarna. Det betyder att Sverige skulle ta huvudansvaret för uppdatering av webbsidan och nätverket år 2008 och Island år 2009. Också tanken om ett seminarium med tillgänglighetsfrågor i fokus minst vart annat år togs emot med intresse.

Medlemsmuseer träffade på Finlands nationalmuseum.

 
 
Siirry sivun alkuun