Ohita navigaatio

11.5.2018

Musiikki kuuluu kaikille -hankkeessa valmistetaan kommunikointimateriaaleja eri musiikkitapahtumiin

Musiikki kuuluu kaikille -hankkeen tavoitteena on kehittää musiikkitapahtumien tiedollista saavutettavuutta. Hankkeessa tuotetaan tapahtumista materiaalia kommunikoinnin tueksi kuvasymboleilla ja selkokielellä.

Hankkeessa kehitetyt kommunikointimateriaalit parantavat puhe- ja kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia osallistua musiikkitapahtumiin yhdenvertaisena muiden kanssa. Materiaaleista hyötyvät myös läheiset, jotka tukevat vammaisia nuoria ja aikuisia musiikkitapahtumiin osallistumisessa.

Materiaalit suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kuvia ja selkokieltä kommunikoinnin tukena käyttävien nuorten ja aikuisten kanssa, ja niitä testataan musiikkitapahtumissa yhdessä käyttäjien kanssa.

Musiikki kuuluu kaikille -hanke toteutetaan yhteistyössä Helsingin Musiikkitalon ja Turun Ruisrockin kanssa. Ruisrockin materiaalien suunnittelussa ja testauksessa on mukana Aistitalon nuoria.

Musiikkihankkeessa tuotetuista materiaaleista hyötyvät erityisesti puhe- ja kehitysvammaiset sekä autistiset nuoret ja aikuiset, jotka käyttävät kuvia tai selkokieltä kommunikoinnin tukena. Materiaalit soveltuvat myös muille kuvista ja selkokielestä kommunikoinnissaan hyötyville, kuten nuorille, joilla on oppimisvaikeuksia, ikäihmisille, muistisairaille ihmisille sekä maahanmuuttajille.

Hankkeen jälkeen materiaalit ovat vapaasti ja maksuttomasti käytössä www.papunet.net -sivustolla ja yhteistyötahojen sivuilla.

Hankkeesta vastaa Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalvelu yhdessä Tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekin ja Selkokeskuksen kanssa. Hanketta rahoittaa Taiteen edistämiskeskus.

Yhteystiedot: 

Veera Nuutinen, verkkotoimittaja

veera.nuutinen(a)kvl.fi, puh. 09 3480 9327

Sami Älli, Saavutettavuussyksikön johtaja
sami.alli(a)kvl.fi, puh. 09 3480 9383

Lue lisää hankkeesta täältä.

 
 
Siirry sivun alkuun