Ohita navigaatio
Kaikukortin logo.

Kaikukortti

Kaikukortti on käytössä Espoossa ja Kainuussa. Lisäksi Lappeenranta kokeilee Kaikukorttia ajalla 1.6.2017-31.12.2018 ja Savonlinna ajalla 1.2.-31.12.2018. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin! Kaikukortilla voi hankkia maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja. 

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.


Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortti on kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Kaikukortti-verkostojen kulttuurikohteisiin. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. 

Kaikukortilla voi käyttää kaikkien Kaikukortti- alueiden kulttuuritarjontaa. Poikkeuksena Savonlinnan Kaikukortti-kokeilu, joka on paikallinen eli Savonlinnassa Kaikukortin piirissä oleva kulttuuritarjonta on tarjolla ainoastaan Savonlinnasta Kaikukortin saaneille henkilöille. 


Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • käytät asiakkaana palveluita sellaiselta espoolaiselta, kainuulaiselta, lappeenrantalaiselta tai savonlinnalaiselta sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana  Kaikukortti-toiminnassa.
  • olet tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.
  • olet vähintään 16-vuotias.
Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 16-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan (ei koske kansalaisopistojen kurssitarjontaa).Missä Kaikukortti on käytössä? 

Kaikukortti on tällä hetkellä käytössä Espoossa ja Kainuussa. Lisäksi Lappeenrannassa kokeillaan Kaikukorttia ajalla 1.6.2017-31.12.2018 ja Savonlinnassa aikavälillä 1.2.-31.12.2018.

Lisätietoa Espoon Kaikukortti-toiminnasta

Lisätietoa Kainuun Kaikukortti-toiminnasta 

Lisätietoa Lappeenrannan Kaikukortti-kokeilusta

Lisätietoa Savonlinnan Kaikukortti-kokeilusta

Tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille.

Kaikukortti-pop up-kohde on Kaikukortti-verkostojen ulkopuolinen toimija, joka tarjoaa erikoisetuja Kaikukortin haltijoille yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa. Lue lisää Kaikukortti pop up -kohteista.


Hinnoittelun saavutettavuus ja sosiaalinen saavutettavuus: 

Saavutettava hinnoittelu lisää taloudellisia mahdollisuuksia osallistua. Maksuton tai edullinen sisäänpääsy voi houkutella kulttuurikohteeseen myös uusia kävijöitä ja kävijäryhmiä.

Lue lisää hinnoittelun saavutettavuudesta. 

Millaista tukea osallistumiselle tarjotaan? Keiden kanssa tehdään yhteistyötä? Sosiaaliseen saavutettavuuteen kuuluu yhdenvertainen asiakaspalvelu ja avoin asenne. Jokaisen on tunnettava itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on. 

Lue lisää sosiaalisesta saavutettavuudesta.

Kaikukortti valtakunnallisesti: 

Kulttuuria kaikille -palvelu kehittää Kaikukorttia valtakunnallisesti. Kehittämistä rahoittavat vuonna 2018 opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kulttuuria kaikille -palvelu. 

Lue lisää Kaikukortin taustoista.


Lisätietoja:
Aura Linnapuomi, hankejohtaja 
Kulttuuria kaikille -palvelu
aura.linnapuomi (a) cultureforall.fi 
puh. 040 931 0576

Mira Haataja, hankekoordinaattori
Kulttuuria kaikille -palvelu
mira.haataja (a) cultureforall.fi
puh. 040 213 6339

Kaikukortti valtakunnallisesti facebookissa 

Kaikukortti Espoossa facebookissa

Kaikukortin graafinen elementti.

Siirry sivun alkuun
Selkologo, jossa valkoinen paksu nuoli mustalla taustalla ja kuvan alla sana selko.


Tietoa Kaikukortista selkokielellä


Kaikukortin graafinen kuva-elementtiKaikukortin valtakunnallinen esite

Kaikukortin valtakunnallinen esite kevät 2017 [PDF]

Kaikukortin valtakunnallinen esite kevät 2017 [DOC]


Kaikukortin logo


Kaikukortin taustoista 


Kaikukortin taustalla on Kulttuuripassin pilotointihanke (9/2014-12/2015) ja Kulttuuripassin jatkohanke (9/2014 - 12/2017).

Lue lisää Kaikukortin taustoista.

Lisää aiheesta:

Kansallisgalleria Kaikukortti-pop up -kohteena Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi


Kaikukortti Kainuussa – pienituloisille maksuttomia pääsylippuja myös vuonna 2017

Kaikuja - keskustelua Kaikukortista ja kulttuurista (13.12.2016 Kajaanissa) -tilaisuus tallenteena YouTubessa.

Blogiteksti "Oikeus osallistua kulttuuriin Kaikukortilla" Mira Haataja 14.11.2016


Kaikukortti- oikeus osallistua kulttuurielämään. Mira Haatajan esitys Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päivät Kajaanissa. 14.10.2016.

Kaikuja - keskustelua Kaikukortista ja kulttuurista -aamiaistilaisuuden (3.5.2016 Helsingissä) esitykset tallenteena Youtubessa.


Blogiteksti "Kaikukortilla elämyksiä", Taina Hyvönen, maaliskuu 2016.


Blogiteksti "Kaikukortti - kulttuuria kengännaugabudjetilla", Pedro Herrero helmikuu 2016, Kulttuurituottaja ylempi AMK -blogi


Esitys "Kaikukortti toimii Espoossa", Aura Linnapuomi 4.9.2015, Kulttuurin Kaukametsä -seminaari (videotallenteen kohdassa 20:07)


Blogiteksti "Kaikukortilla kulttuuria!", Mira Haataja 27.4.2015, Kulttuuria kaikille -palvelun blogi

Artikkeli "Konst till priset av en bröd" (ruotsiksi), Rita Paqvalén, julkaistu Nytid.fi:ssä 28.4.2014


Artikkeli "Kulttuuripassilla ilmaiseksi sisään", Aura Linnapuomi, Suomen Kansallisgallerian Arvoisa yleisö -verkkosivusto, sivu 131 (julkaistu alunperin TAKU-lehdessä 1/2012)

Blogiteksti "Kaikukortti-kokeilu alkoi Espoossa - ajatuksia kulttuuri- ja sosiaalialan yhteistyöstä", Aura LInnapuomi 23.4.2015, Suomen Teatterit ry:n blogi


Artikkeli "Kulttuurin Kaikukortti-kokeilu käynnistyy", Aura Linnapuomi, julkaistu opetus- ja kulttuuriministeriön Etusivu-verkkolehdessä 26.3.2015.


Blogiteksti "Kulttuurielämys on perusoikeus", Aura Linnapuomi 16.12.2014, Kulttuuria kaikille -palvelun blogi (julkaistu alunperin Museo-lehdessä 4/2014)