Ohita navigaatio

3.6.2020

Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n uusi hallitus

Vuosikokousedustajia videopuhelussa tietokoneen ruudulla.
Poikkeusoloissa Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n vuosikokoukseen oli mahdollista osallistua myös etänä. Kuvassa Mertsi Lindgren esittelee itsensä jäsenile.

Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n vuosikokous pidettiin 28.5.

Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin muusikko ja romanikulttuurin asiantuntija Mertsi Lindgren. Lindgrenin taiteellinen identiteetti perustuu musiikille ja hänellä onkin esiintymiskokemusta 6-vuotiaasta asti. Hän laulaa, soittaa kitaraa, johtaa yhtyeitä ja on osallistunut erilaisia tuotantoihin musiikkialalla ja laajemmin kulttuurialalla. Lindgrenillä on myös paljon kokemusta kulttuurienvälisestä vuoropuhelusta ja erityisesti romanikulttuurista. Hän on toiminut muun muassa romanikielen opettajana Helsingin kaupungin kouluissa viiden vuoden ajan ja osa tätä työtä oli koulujen henkilökunnan konsultointi romanikulttuurista. Lisäksi hän on toiminut Vantaan kaupungilla kulttuuriohjaajaa ja yhtenä tehtävänään hän selvitti mahdollisuutta rakentaa romanikulttuurin keskus Vantaalle. Vantaan kaupungin työssään hän teki hakemuksen Helsingin yliopiston almanakkatoimistolle romanien kansallispäivän 8.4. merkitsemiseksi suomalaiseen kalenteriin. Se hyväksyttiin kalenteriin 2014. Viimeiset neljä vuotta Lindgren on toiminut kulttuurinen moninaisuuden läänintaiteilijana Taiteen edistämiskeskuksessa. 

Hallituksen jäseniksi valittiin kaksivuotiskaudelle Saara Oranen (Lukukeskus ry), Mikko Karvinen (Teatterin tiedotuskeskus TINFO) ja Johanna Mattila (Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry).

Hallituksessa jatkavat Elin Sundell (Luckan rf, varajäsen Anna Keto), Sepideh Rahaa (Globe Art Point ry), Tuuli Rajavuori (Suomen museoliitto ry) sekä Roger Renman (Kansalaisopistojen liitto KoL, varajäsen Viljami Wiirilinna), jotka valittiin vuonna 2019 kahden vuoden toimikaudelle.

Lisäksi Sepideh Rahaan varajäseneksi valittiin vuosikokouksessa 2020 Jaana Simula (Globe Art Point ry) ja Johanna Mattilan varajäseneksi Sanni Purhonen (Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry).

Kiitos kaikille vuosikokoukseen osallistuneille ja onnea hallitukseen valituille!

Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry ylläpitää Kulttuuria kaikille -palvelua.

 
Siirry sivun alkuun