Ohita navigaatio

19.3.2020

Saavutettavuusopas lastenkulttuuritoimijoille ja Saavutettava taideharrastus -merkki on julkaistu

Saavutettava taideharrastus -merkki.


Saavutettavuusopas on suunnattu lastenkulttuurikeskusten ja taiteen perusopetuksen oppilaitoksille. Oppaassa on asiantuntijatekstejä muun muassa saavutettavuudesta, inkluusiosta, esteettömyydestä ja osallistumisesta

Kirjan muotoon ja itse tulostettavaksi PDF:ksi tehty opas on hyödyllinen kaikille niille, jotka toimivat lasten ja nuorten kanssa. Tarkoitus on tukea erityistä tukea tarvitsevien lasten taideharrastamista ja tehdä kaikkien osallistumisesta mahdollista.

Saavutettavuusopas suomeksi
Saavutettavuusopas ruotsiksi


Saavutettava taideharrastus -merkki

Saavutettava taideharrastus -merkki on viestintäteko, jolla harrastuksen järjestäjä kertoo olevansa halukas tukemaan kaikkia lapsia ja nuoria harrastuksissaan. Toimija on merkkiä käyttäessään valmis vähintään kokeilemaan, voisiko erityistä tukea tarvitseva lapsi osallistua heidän toimintaansa. Tutustu merkin kriteereihin ja ohjeisiin ennen käyttöönottoa. Merkin käyttö vaatii sitoutumista saavutettavuustavoitteisiin.

Merkki ja käytön ohjeet suomeksi
Merkki ja käytön ohjeet ruotsiksi
 

Miten tulisi toimia, kun merkki otetaan organisaatiossa käyttöön?

  1. Tiedottakaa kaikille organisaatiossanne Saavutettava taideharrastus -merkin käyttöönotosta.
  2. Ottakaa merkki osaksi viestintäänne. Merkin ja oppaan hashtag on #saavutettavataideharrastus.
  3. Haastakaa muita toimijoita merkin käyttäjiksi.


SATA2-hanke

Opas ja merkki on tuotettu osana SATA2 – Saavutettava taideharrastus 2 -hanketta, jota koordinoi Tampereen kaupunki. SATA2-hankkeen tavoitteena on ollut parantaa erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kulttuuri- ja taidetoiminnan saavutettavuutta valtakunnallisesti. Hankkeen kohderyhmiä ovat olleet lastenkulttuurikeskukset, taiteen perusopetusta tarjoavat oppilaitokset sekä tietysti erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret ja heidän vanhempansa tai huoltajansa.

Hanke päättyy 31.3.2020. Yhteistyökumppaneita ovat Kulttuurikeskus PiiPoo, Kulttuuria kaikille -palvelu, Taiteen perusopetusliitto TPO ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö. Hankkeen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätiedot:

SATA2-hankkeen projektikoordinaattori ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinaattori Maarit Mäkinen
p. 040 800 7296, maarit.makinen(a)lastenkulttuuri.fi
www.lastenkulttuuri.fi

 
Siirry sivun alkuun