Ohita navigaatio

15.11.2021

Pushing Limits - moninaisuus ja lastenkulttuuri Vantaalla -paneelikeskustelu 18.11.

Torstaina 18. marraskuuta 2021, Tikkurilan Kirjastossa, klo 17-19

Tilaisuus striimataan myös Youtubeen, ei ennakkoilmoittautumista. Linkki Youtube-striimiin.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että taide- ja kulttuuritoiminta kasvattaa lasten kulttuuripääomaa, samalla kun se vahvistaa heidän identiteettiään ja kykyään osallistua aktiivisesti yhteiskuntaan (Arts Equal, 2019).

Miksi keskustelu keskittyy Vantaaseen?

Vastaus on yksinkertainen: paitsi, että Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, sen väestön kasvava diversiteetti tekee siitä yhden Suomen monimuotoisimmista kunnista niin kulttuurisesti, kielellisesti kuin etnisestikin.
Lapsiväestöstä puhuttaessa Vantaa on tätä nykyä myös yksi Suomen monimuotoisimmista ja monikulttuurisimmista kunnista. Suomen Tilastokeskuksen mukaan monimuotoisuus on erityisen näkyvää lasten ja nuorten perheiden kohdalla. Vantaalla vuonna 2020 vieraskielisinä rekisteröityneiden asukkaiden tiedoista selviää, että suhteessa suurimmat vieraskieliset ryhmät ovat:

  • perheen pienimmät, 0–6-vuotiaat (30%) ja
  • nuoret, 30-44-vuotiaat, vanhemmat (30%)

Kuinka laajentaa monimuotoisuuden käsitettä, kuinka taata kaikille lapsille korkealaatuisen ja yhdenvertaisen pääsyn näihin aktiviteetteihin? Kuinka lujittaa monimuotoisuutta ja identiteettiä lastenkulttuurin ja kasvatuksen avulla?

Panelistit jakavat kanssamme parhaat neuvonsa, oppimansa läksyt, uudet käyttökelpoiset ideansa sekä uudet kysymykset ja haasteet, joita tulemme kohtaamaan He ovat avainasemassa mitä tulee rajojen siirtämiseen lasten taide- ja kulttuuritoiminnassa, monet heistä työskentelevät aktiivisesti selvittääkseen edessä olevat haasteet. Useimmat heistä ovat julkisen ja/tai kolmannen sektorin palveluksessa Vantaalla.

Paneeli on avoin aikuisyleisölle, kuten esim. kasvattajille, kirjastonhoitajille, tutkijoille, eritaustaisille vanhemmille.

PANELISTIT:

  • Kaisa Kettunen, Vantaan lasten ja nuorten kulttuuriyksikkö, johtaja
  • Eeva Hytönen, Vantaan Taidemuseo Artsi, museopedagogi
  • Warda Ahmed, kuvittaja, opettaja
  • Anna Sidorova, Cultura Säätiö, ohjelmajohtaja ja IBBY-Finland’in hallituksen jäsen
  • Tania Nathan, Vantaan Tyttöjen Tilan NiceHearts ry’n asiantuntija

MODERAATTORI: Arlene Tucker, taiteilija, kasvattaja ja diversiteettiagentti

Kieli: englanti, englanninkielinen kirjoitustulkkaus

Kesto: n. 2 t

TUOTANTO: Kulttuurikeskus Ninho ry kiitos Vantaan lasten ja nuorten kulttuuriyksikön, Kulttuurikeskus Pessin ja Vernissan tuen.

KOORDINAATIO & TIEDOTUS: Laura.Gazzotti(at)ninho.fi


 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin