Ohita navigaatio

30.9.2021

Amos Rexille Autismiystävällinen-sertifikaatti

Autismisäätiö lanseeraa syksyllä 2021 Autismiystävällinen-sertifikaatin, jonka tarkoituksena on tuoda palveluita helpommin autismikirjon henkilöiden saataville. Helsinkiläinen taidemuseo Amos Rex on ensimmäisenä kokeilemassa, miten taide-elämyksestä voisi tehdä autismiystävällisemmän.

Autismiystävällinen-sertifikaatin myöntäminen edellyttää, että toiminnassa täyttyvät tietyt kriteerit. Autismiystävällisyyttä on esimerkiksi selkeiden opasteiden käyttö, aistiärsykkeiden minimointi, etukäteisohjeistus siitä, miten välttää ruuhka sekä mahdollisuus asioida ilman asiakaspalvelua.

Amos Rexin nettisivuille on koottu uudenlainen näyttelykooste autismiystävällistä museokierrosta varten. Koosteeseen voi tutustua ennen vierailua ja siinä käydään muun muassa tarkasti läpi, mistä ovesta tullaan sisälle, missä on kassa ja mitä kassalla tehdään. Vierailun jokainen vaihe on pyritty avaamaan ja henkilökunnan roolit on esitelty. 

Näyttelykoosteessa on lisäksi avaavia poimintoja taideteoksista. Teosesittelyjen, ennakkomateriaalin ja sisältöhuomautusten lisäksi henkilökuntaa koulutetaan autismin kirjosta. Kuraattorit ja yleisötyöntekijät miettivät, miten teokset olisivat mahdollisimman monelle saavutettavia.

Lue lisää Amos Rexissä saaduista kokemuksista Autismisäätiön verkkosivuilta.

Lue Amos Rexin yksityiskohtaiset ohjeet museokäynnille.

Lue lisää sertifikaatin kriteereistä.


 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin